Matchbetyg, AIK-GAIS

Till att börja med ber jag om ursäkt för den bedrövliga uppdateringen, som jag tidigare fick klagomål om. Men som jag skrivit tidigare, jag satsar på att då och då komma med högkvalitativa inlägg istället för att komma med korta och ganska intetsägande inlägg ofta.
Ni behöver alltså inte gå in på bloggen varje dag utan jag kommer att skriva ut på AIKForum, Gnagarforum och min twitter när ett nytt inlägg publicerats.

Nåväl, tänkte som lite plåster på såren komma med ett inlägg med matchbetyg från gårdagens härliga drabbning på Råsunda.

Till att börja med måste jag säga att jag tycker att AIK spelade oerhört bra och trevlig fotboll! Vi fick GAIS att framstå som ett superettanlag och de hade två skott på mål medan vi radade upp chanser.
Kritik dock till alla mot(?)gångare som inte tog sig till Råsunda igår, drygt 9 400 med stor hjälp från GAIS är pinsamt.
Vi jagar Europaspel!


Här är matchebtygen:

Kenny Stamatopoulos. Betyg: 2,5. Kommentar: Det är inte särskilt lätt att vara reservmålvakt och komma in då och då och göra ett bra arbete, men Kenny gör det bra. Sätts inte på prov då AIK spelar fantastiskt försvarsspel men han tar för sig mer i luftrummet än tidigare. Borde dock inte släppt in målet genom att peta Wandersons skott åt en kant istället för rakt fram. Celiks avslut var heller inte bra och billigt att bli tunnlad.


Martin Lorentszon. Betyg: 3. Kommentar: Syns inte så mycket idag, men det han väl gör gör han bra! En av de bolltryggaste i AIK och står rätt i försvarsspelet.

Alexander Milosevic. Betyg: 3. Kommentar: Liknande omdöme som Lorentszon, blir överglänst av Backman men gör det fortfarande bra.

Niklas Backman. Betyg: 4. Kommentar: Vilken insats! Är överallt och sliter som få. Två riktigt farliga frisparkar. Från att ha blivit överglänst av Milosevic i början av säsongen känns det som att de bytt roller den senaste tiden.

Nils-Eric Johansson. Betyg: 4. Kommentar: Nisses bästa insats försvarsmässigt i år, stänger Bassombeng totalt med vältajmade tacklingar, bra huvudspel och klockren positionering. Inte lika offensiv som vanligt dock.


Lalawele Atakora. Betyg: 3,5. Kommentar: Klasspelare! Fin och effektiv teknik, rundar ofta sin gubbe och kommer till inlägg. Snabb och riktigt giftig kontringsspelare. Snyggt mål!

Robert Åhman-Persson. Betyg: 2. Kommentar: En av RÅPs sämsta insatser i år, inte alls lika bra som tidigare. Tappar ofantligt mycket boll och kommer fel i defensiven. Dock ruggig frispark som förtjänade ett bättre öde.

Helgi Danielsson. Betyg: 4. Kommentar: Gör ett hästjobb idag då RÅP kommer fel så jobbar Helgi för de båda. Vårdat passningsspel och klockren i defensiven. Exakt såhär vill jag ha honom!

Martin Mutumba. Betyg: 3,5. Kommentar: Martin gör en bra insats igår trots de uteblivna poängen. Rundar sin gubbe ofta och när han på en touch tunnlar GAIS högerback innan han passar Nisse som slår inlägg till 1-0 så förstår man innebörden av ordet show!


Viktor Lundberg. Betyg: 2. Kommentar: Kanske orättvist att bedöma då han var skadad men syntes ingenting under den korta tiden han spelade.

Kwame Karikari. Betyg: 3. Kommentar: Sprang och skapade väldigt mycket, bättre bollkänsla än tidiga matcher, borde dock gjort minst ett mål på de fina lägena han skapade. Oslipad diamant och jag är övertygad om att Nebo under vintern kommer höja honom rejält.


Inhoppare:

Gabriel Özkan. Betyg: 4. Kommentar: Hoppar in på positionen jag velat ha honom i sen Banguras försvann.
Riktigt bra som släpande anfallare då han fördelar bollar fint och har läge att använda sitt farliga skott.
Klasspelare som i stort sett alltid levererar. Målet höjer betyget.

Kenny Pavey. Betyg: 2. Kommentar: pelade visserligen för kort för att kunna göra en rättvis bedömning men han såg ut att som mot Dif vara övertänd. Sprang utan att tänka (inte på det sköna Kenny-viset utan bara helt tankelöst) och riskabel i närkampsspelet. Fel man att sätta in om man vill stänga en match.

DG spelade för kort för betyg.

Allsvenskans bästa mittbackspar? Foto: Jesperzerman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0