Nästa års AIK. Del 4.

Hemskt ledsen för den pissiga uppdateringen ni tvingats lida med, men jag känner mig sjukt stressad och har inte en ledig sekund för tillfället, det är plugg, träningar och andra saker som måste prioriteras före. Hoppas att ni har överseende med detta!
Tänkte köra fjärde delen i "Nästa års AIK" då jag har lite tid över.
Näst på tur är yttermittfältarna.
Kan bara meddela er om att det förmodligen blir en avslutande del med förstärkningar det har spekulerats om som jag ger min åsikt om. Men här är alltså yttermittfältarna.

Yussuf Saleh #25. Kom till AIK: 2008. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Jag har tidigare skrivit detta inlägg:
"Första riktiga inlägget handlar lite oväntat om Yussuf Saleh.
Som ni säkert vet gick Syrianska nyligen upp till Allsvenskan, en stor del i avancemanget hade Yussuf Saleh, utlånad från AIK.

Yussuf har för mig aldrig varit någon favorit. I AIK höll han helt enkelt inte måttet och tycktes vara sjukt nervös så fort han fick ut på planen.
Tiden i AIK som innebar en hel del bänknötande tärde på Saleh. När AIK skulle möta Elfsborg eller Helsingborg (minns inte riktigt) så fick Yussuf chansen från start, vilket han inte räknat med. Dagen innan hade han varit ute sent och druckit alkohol vilket gjorde att han presterade uselt.
Tror inte detta kommit fram tidigare, men jag kan säga att det är en mycket nära vän till Saleh som berättat detta för mig. Vännen är dock inte alltför insatt i AIK (ser några matcher då och då) och visste inte helt säkert vilka AIK mötte när Saleh spelade värdelöst.
Han fick aldrig riktigt chansen igen, och när han väl fick hoppa in såg han skakig ut.
Allt detta ledde till utlåning till Syrianska, där han presterade fullt godkänt och hjälpte till att ta upp klubben till Allsvenskan.
Syrianskas supportrar var mycket nöjda med Saleh och försöker övertala honom via facebook att skriva på för dem.
Saleh själv har sagt till Eurosport att han "inte är färdig med AIK" och "kommer spela med AIK nästa säsong om de inte vill något annat".
Frågan är dock vad AIK vill...
Yussuf har ett år kvar på kontraktet, och att ha kvar honom nästa säsong vore en chansning. I Superettan skulle han nog inte göra bort sig, men var står han i jämförelse med övriga truppspelare i AIK om det blir Allsvenskan 2011?
Det är dock fakta att AIK har en tunn yttermittfältsuppsättning och Saleh kan spela på båda kanterna.

Jag är kluven i frågan om huruvida det är rätt eller inte att ta tillbaka Saleh. Men om det blir Superettan 2011 ska Yussuf definitivt bära den svartgula tröjan.
Hur det blir får framtiden utvisa."
(Anledningen till att jag inte länkar är att det inte går. Verkar vara något problem för tillfället...)

De jag tycker just nu är att Yussuf ska få vara kvar, han bör absolut få en chans till och verkar enligt många ha tagit det sista klivet i Syrianska. Men frågan kvarstår, håller Yussuf Saleh i en storklubb?
Med tanke på bristen på yttermittfältare ska han få chansen, AIK kan knappast få några pengar för honom med tanke på hans korta tid på kontraktet.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Antonio Flávio #11. Kom till AIK: 2009. Kontraktslängd: 2012.
Kommentar: Mannen som gick från guldhjälte till hackkyckling på en säsong. Har underpresterat något så fruktansvärt i år och vissa matcher har han sett riktigt brassefet ut. Jag vet inte vad felet varit, det har skvallrats om att hans framgångar steg honom själv över huvudet och att han blev väldigt dryg vilket ledde till att kamraterna försvann och Flávio inte mådde bra psykiskt.
Jag kan varken dementera eller bekräfta detta, men något måste uppenbarligen ha hänt. Just nu är det omöjligt att svara på om Flávio kommer behålla samma nivå som under 2010 eller om han får en nytändning i och med den nya tränaren och lyfta sig. Han och Miller kom verkligen inte bra överens.
Och vill bara understryka att jag egentligen inte ser Flávio som yttermittfältare utan som anfallare, men vi har för få yttermittfältare och han får spela på den positionen tills vidare.
Kortfattat ska Flávio stanna, men jag kräver en uppryckning och ändrad attityd, han kan så mycker mer än han visat i år.
Vissa hävdar att Flávio fallit ihop för att Ivan dragit, men faktum kvarstår, Flávio har/hade näsa för mål, han är en kvalitativ måltjuv och med rätt spelare bredvid sig kan han mycket väl göra mer än fem mål i år.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Daniel "DG" Gustavsson #24. Kom till AIK: 2009. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Den av de tre ungtupparna (Pontus, Viktor och DG) som fått minst chanser att visa upp sig, mne jag tycker att när han väl gjort det har han gjort det bra. Han har ett kvickt steg, fin teknik och en god inläggsfot. Får han mer chanser, vilket jag verkligen hoppas att han får efter succéinhoppet i sista matchen för året så kan DG gå mycket långt. En ung yttermittfältare, perfekt kombination då AIK behöver ungt och billigt och behöver yttermittfältare. Vissa har velat låna ut honom till Väsby, men nu när de åkt ner till Division 1 är det alldeles för låg nivå, och han är en mycket bra back-up-spelare som enligt mig ska få ca 5-10 matcher från start och 10 inhopp (Cupen inkuderat) ungefär givetvis då han givetvis ska få spela mer om han gör bra ifrån sig och vice versa.
Enligt mig ska DG även få minst få förlängt med ett år till.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Martin Lorentszon #16. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Martin Lorentszon var den naturliga ersättaren som högerbacke fter Markus Jonsson då han lämnade som bosman. Martin scoutades noggrant under tiden i Assyriska och affären gick i lås redan under sommaren 2009 men parterna kom överens om att han skulle anlända som bosman 2010.
Hans insatser har varit tveksamma, som högerback har det överlag gått dåligt men som högerytter tycker jag faktiskt att det gått bra. Han är snabb och är väldigt offensivt lagd vilket gör att högerytterpositionen är mycket bättre lämpad för honom, det såg man inte minns i cupmatchen mot Helsingborg då han stod för en gedigen insats med undantag de missade friläget.
Med lite omskolning positionsmässigt och matchtid i kroppen kan Martin bli en bra komplementspelare, men i ett lag som AIK håller han inte som startspelare, just nu i alla fall.
Helt klart värd att satsa vidare på, jag tror att han är relativt billig och som nämnt en bra komplementspelare.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Admir Catovic #21.
Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Väldigt intressant spelartyp som känns som en mer komplett spelare än Martin Mutumba om han vågar utmana ordentligt. Har inte riktigt fått chansen i år, men när han väl fått den har han sett lite rädd ut i utmaningslägena och hellre valt än hemåtpassning istället för att utnyttja sin fina teknik. De två bästa matcherna var mot Åtvidaberg i sista matchen och Malmö hemma då han dock bevisade att han måste träna avslut.
Också en komplementspelare, och det är solklart att AIK måste förstärka med en spelare av högre kvalité än de som redan finns i truppen.
Ge honom en säsong till så kan han dock vara en ny Martin.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Gabriel Özkan #29.
Kom till AIK: 2006. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Ständigt skadeförföljda Özkan ångrar nog varje dag att han fuskade med fysträningen som ung. Så sjukt stor potential och en så underbart bra spelare när han är frisk så det är helt vedervärdigt att just han ska få drabbas av skador hela tiden!
Men frågan är, hur länge kan vi chansa med Özkan? Samma visa tycks upprepas om och om igen, han kommer tillbaka från skada, hinner spela en-två matcher och få upp matchtempo och form. Och efter halva tredje matchen smäller det igen och Özkan är borta i ett par månader.
I stort sett hela 2010 har blivit spoilerat av skador, året då han verkligen skulle vara skadefri (hur många år har det sagts så inför??) och jag betvivlar starkt att han lyckas undvika ännu en skada. Men det känns ändå som att Özkan är för bra för att skeppa iväg till reapris (Vem vill köpa en så skadebenägen spelare?) och han bör ändå behållas.
Jag ber till högre makter att han får ett helt skadefritt 2011, då kan han göra under det är jag säker på!
Men kontraktet går ut, och det här är absolut sista chansen. "Prestera eller dra" helt enkelt.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)
***

Blev jävligt mycket text där, hoppas ni är nöjda för det tog ett bra tag vill jag lova.
Nu har ni dock lite att läsa innan ni tjatar (Nåja...) efter nästa inlägg...

Kommentarer
Postat av: Dudde

Bästa inlägget hittills :)

2010-11-26 @ 03:17:20
Postat av: TankaromAIK

Tusen tack! Väldigt roligt att du kommenterar och uppskattar :)

2010-11-27 @ 16:03:04
URL: http://tankaromaik.blogg.se/
Postat av: johan__stenmark@hotmail.com

Håller med ovan. Bra inlägg.Men tycker du inte vi har väldigt många högeryttrar i laget? ska saleh verkligen vara kvar..Om dulee frias kan jag lova att aik kommer behålla honom. Och då finns det troligtvis tre spelare som går före viktor lundberg på innermitten. Då är han högerytter i första hand, och jag tycker i a f han förtjänar att starta många matcher.Sen har vi DG. Özkan. Lorentzon. pavey. catovic.Sen är ju kanske pavey i nuläget back. Och catovic bäst som forward..

Även lorentzon är väl kanske högerback, tycker dock att han är bäst som högermitt. Dock tveksamt om han kommer platsa.Men även om vi räknar bort dessa, så tampas han med DG, Lundberg och özkan. MINST. Även flavio till viss del. Catovic och flavio kommer inte platsa på topp nästa år heller, ännu mindre om Obolo värvas in..

Flavio har visat att han inte fungerar så bra som ytter.Snackas ju även om att värva tillbaka mutumba.. då lär saleh ha minst 4 namn före sig på högeryttern.Jag tycker att AIK bör satsa på våra talanger. Så ägs av AIK, som är billigare, och som kan ge bättre avkastning.Lundberg och DG borde få chansen ordentligt 2011. Och så kan man

hoppas att özkan är hel ett tiotal matcher.Truppen behöver ju dessutom bantas, tycker inte flavio lorentzon platsar i startelvan. därför tycker jag de borde säljas. Spela catovic som vänsterytter om man inte värvar in en riktig vänsterytter. Han är billigare än flavio och är en ung stor talang.Tycker vi borde ha denna trupp nästa år............Turina..................Pavey.....backman...pertan....nisselundberg...Dulee...Helgi.....Catovic..........goran.....banguraBänk

Kenny stama.. mv

christoffer eriksson vb

Åhman persson cm/mb

tjernström vm/cm

daniel gustavsson hm

Maripuu cm /özkan (om hel) hm

tetthe bangura fwextraspelare

özkan (maripuu om özkan hel)

engblom (lånas ut)

k walker (lånas ut)

magnus eriksson (lånas ut)

(kanske värva nicklas carlsson)har vi få skador kan vissa av spelarna lånas ut i sommarvärvas obolo in och en vänsterytter

får goran säljas och någon lånas ut.En bra trupp med mycket talang. Ändå med några avskalade löner. Jag tycker AIK MÅSTE satsa på de egna talangerna nu och i framtiden på riktigt. Om vi ska överleva. Finns mycket talang redan i a-truppen. Många av våra pojklag i åldern 15-18 gör ju det myckt bra och flera av dessa spelare borde inom 2-3 år vara med och konkurrera i a-truppen

2010-11-28 @ 12:09:14
Postat av: TankaromAIK

Problemet är att AIK har många yttermittfältare, men inga Allsvensk toppkvalitét.

Özkan kan vi aldrig räkna med, DG har gjort en bra match, Viktor ser valpig ut som ytter, Lorentszon inte särskilt bra och så vidare.

2010-11-28 @ 16:50:08
URL: http://tankaromaik.blogg.se/
Postat av: johan stenmark

nej jag håller med helt. Men vi har usel ekonomi.. och vi har unga spelare med stor talang på den positionen. Enda sättet att inte vara valpig el bara vara en talang är att få spela hela tiden. Man kan inte vänta tills spelaren tröttnat vi 22 års ålder, går till en annan klubb gratis, och sen blommar ut i en mindre klubb som låter honom spela.Ska klubben nå någon vart så måste man utveckla massvis med talanger och sälja dessa vidare. Det går inte att köpa in 4-5 nya startelva spelare varje år där alla ska vara allsvenska toppspelare från start. Det fungerar inte i längden om man inte har ekonomi till det. Det har vi ju sett hur det har gått.DG har inte heller gjort mer än ett par matcher från start. Går inte att bedömma honom på det. Alltid väldigt svårt att hoppa in i matcher. Specielt som ung spelare.Hela grejen är ju att vi måste utveckla klubben och ekonomin. Det gör man inte genom att köpa en massa hyfsat bra spelare. Låta talangerna gå. Det kanske fungerar på kort sikt då och då. Men i slutändan så har inte kubben någon möjlighet över huvud taget att utvecklas.

2010-11-29 @ 15:44:42
Postat av: TankaromAIK

Helt sant att vi måste satsa ungt och billigt, men Yussuf är billig i drift och har rätt stor potential.

Men visst, Viktor och DG måste få mer speltid men ser mycket hellre Viktor som inner.

2010-11-29 @ 22:31:46
URL: http://tankaromaik.blogg.se/
Postat av: johan stenmark

Jo jag håller med om att viktor bör spela i mitten.

Men det känns ändå som att helgi är klart före och RÅP kommer nog att få spela där intill, om inte Dulee döms och tas till nåder. Då har han tre framför sig i mitten. Förmodligen två. Om man inte dessutom gör någon värvning. Då är det totaöt överfullt på högerkanten.Saleh har grejer i kroppen absolut.. men han är inte så ung längre. Och han har inte tagit de chanser han har fått.Hade också gärna sett honom kvar.. men vilka ska i så fall flytta på sig för hans skull.. Möjligt att han kanske kan lira som vänsterytter.. Om man testar honom där. Skulle ju kanske gå att ha lundberg på vänstern som kan gå inåt i banan, men det känns som att vi då behöver en ny vänsterback som är snabbare och har bättre inlägg, som kan komma upp på yttermittfältet.Aja vi får se hur det blir2010-11-30 @ 19:39:57
Postat av: lovisa

Hoppas du får en fin kväll!:)

2010-11-30 @ 20:23:49
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: lovisa

Hoppas du får en fin kväll!:)

2010-11-30 @ 20:23:58
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Annica

orkade inte läsa inlägget :P

2010-11-30 @ 20:25:33
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tjena!Vad tror du om att värva, som det ryktats om,

Sunday bale från sirius kan vara ett bra alternativ, som är ganska billig, ung, utvecklingsbar.Vi har en bra och hyfsat talangfull trupp.Bra målvakt, bra backlinje. Hyfsat mittfält och bra anfallare.Kanske dax att prova med en 4-3-3 uppställning.. då vi har många innermittfältare och fowards i truppen. Skulle gärna se denna uppställning.……………..TurinaPavey….Backman…pertan…nisse………….Helgi………RÅP………..……………..Lundberg…………….T.bangura………………M.Bangura……………..Goran………………..Bänk

Kenny

C eriksson

Tjerna

Catovic

Flavio

Öskan

Maripuuextraspelare

saleh

gustavsson

s. bale

k walker

lorentzonStarkt, stabilt och rutinerat förvar. Med två ytterbackar som gärna kommer upp o slår inlägg. nisse är ju inte snabb, och inte din favoritspelare det vet jag :-) men han kommer ändå med upp förvånandsvärt ofta och slår ganska bra inlägg. Alternativt så spelar man in c. eriksson där.Starkt kommpakt innermittfält defensivt, och kreative lundberg framför, som är en bra passningsspelare och med ett grymt skott i andravåg, el som genombrottsspelare.Sen har vi en stenhårt jobbande muhammed på vänsterkanten. Han gör faktiskt ett mycket bra defensivt jobb också, och passar nog ganska bra ute på kanten. Tetteh vet jag inte så mycket om, men han ska vara en mycket bra avslutare. Har han arbetskapacitet tror jag högeryttern passar honom mycket bra. Annars catovic. El om Flavio kan komma i form igen.

Och så har vi store stenhårde goran som centertank.

Jag tror mycket på honom. Han var ju helt otränad i princip när han kom. Såg bättre och bättre ut. Med en försäsång så ska han nog kunna hitta den form som han visat i sina tidigare klubbar. Där var han en riktig killer.Och vill man ändra på matchbilden, så kan man med ett enda byta, genom att byta in en ytter på vänsterkankten, mot en av de tre forwards. Flytta ut lundberg på högeryttern, och upp med en el båda ytterforwards.. el helt enkelt flytta ner en ytterforward. så har man vips en 4-4-2 uppställningAlltså en mycket funktionell förstauppställning i 4-3-3 som jag tycker passar det lag vi har.Andra ideer?kanske sälja lorentzon el saleh.. Finns väldigt många högerfotade kanspelare i truppen. Plocka upp några egna talanger, som kan vara med i a-truppen o träna, och hoppa in på bänken om vi har många skador.

2010-12-17 @ 13:14:55
Postat av: Dudde

Lagt av med bloggen eller?!

2011-01-12 @ 13:48:58
Postat av: TankaromAIK

Inte kollat in här på en månad typ, vet inte riktigt varför tappat suget helt enkelt. Men senaste dagarna har jag börjat återfå lusten igen.

Tror jag gör som så att jag kör klart alla delar i denna artikelserie och sedan bloggar jag bara då och då beroende på lust och vad det finns att skriva om.

När ett inlägg är publicerat så länkar jag det på AIKforum+GF för att man ska kunna ha koll.

Vad tycks om det?

2011-01-12 @ 15:57:34
URL: http://tankaromaik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0