Daniel Tjernström, ska trotjänaren få stanna ännu ett år?

Mannen som aldrig tycks bli gammal, legenden Daniel Tjernström med tolv år i klubben valde två dagar innan den avgörande guldmatchen ifjol att krita på för lite drygt ett år till. Sedan dess har det snart gått ett år och kontraktstiden är snart ute. Frågan är då, ska hjälten få ännu ett nytt ettårskontrakt eller har han gjort sitt i klubben?
Jag är kluven i frågan, ekonomin är pissdålig just nu, vi behöver minska så mycket som möjligt på alla lönekostnader och Tjerna sitter på en ganska tung lönepost av vad jag hört att döma. Vi har även ett starkt innermittfält med RÅP och Helgí samt Viktor Lundberg, Kevin Walker och kanske även Niklas Maripuu som knackar på dörren.
Det är nackdelarna jag kan se.
Fördelarna är enligt mig fler, han är en ledare utan dess like och gör aldrig en dålig match. Ett extremt säkert kort som aldrig klagar hur mycket bänk han en får nöta. Lagkapten och "lagpappa" som kan AIK likt sitt hus och han har spelat i AIK i hela elva år vilket det är ett skäl för att han ska få fortsätta. Han är älskad av supportrarna och besvarar kärleken med evigt slit i 90 minuter plus tillägg.
Ja listan kan göras extremt lång på alla fördelar Tjerna besitter.
Jag säger som såhär, om Tjerna kan gå ner i lön samtidigt som AIK gör sig av med minst en högavlönad spelare (Helst Nisse som 2008/09 var tionde bäst betald i Allsvenskan och fortfarande har samma kontrakt). Då finns det absolut plats för Tjerna som perfekt back-up på mitten.
Så kortfattat, vill Daniel Tjernström stanna ska han få det. Det är han mer än värd efter allt han gjort för klubben, från Champions League 99 till degraderingen 04 då han följde med ner och hjälpte till att föra laget upp 05, andraplaceringen 06 och de turbulenta 08 och guldet han sköt till oss 09.


Foto: Magnus Neck


Foto: Jesper Zerman


Foto: Jesper Zerman

Kommentarer
Postat av: Robin

Jag tror Det är bra att ha Tjerna i laget och på bänken, tänk hans rutin och alla nya unga som kommer in i truppen kan se upp till honom.

Han kämpar ALLTID till 110%

2010-11-02 @ 21:15:37
Postat av: TankaromAIK

Håller helt med dig.

Kul att du kommenterar!

2010-11-02 @ 22:21:50
URL: http://tankaromaik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0