Silly Season het just nu.

Hej, blir ett kort inlägg med lite om dagens turer i Silly Season.
Det har varit en hel del fram och tillbaka angående Alexander Milosevics vara eller icke vara i AIK. AIK gick ut med att de lagt ett mycket bra bud, men att Vasalund nekade och AIK tröttnade därmed på förhandlingarna och tänkte inte komma med ett nytt bud.
Vasalund gick sedan ut med att AIK lagt ett skambud.
Efter det var det huvudpersonen själv, Alexander Milosevic tur att uttala sig. Han sa till Sportbladet att AIK var den enda klubb han skulle kunna tänka sig att spela i.

En redig mediasoppa har alltså ägt rum idag, och jag kan bara konstatera att det är riktigt, riktigt roligt att Milosevic verkar ha hjärtat på rätt plats och enbart kan tänka sig AIK. Att han från första början tackade nej till Dif gav positiva vibbar, och det här uttalandet gav samma utslag hos mig och många andra.
Dessvärre verkar Vasalund eller kanske Djurgårn som samarbetar med Vasalund bittra över att förlora honom och vill ha riktigt mycket pengar. Att Alex går ut och flörtar med AIK sätter dock press på Vasa som riskerar en besviken Milosevic om de inte släpper.
Sportchef Jens Andersson säger att budet på Milosevic är det högsta AIK lagt på en spelare på den nivån, och då la man ca en miljon för M.Bangura och vad jag tror runt 500 000- en miljon för Tetteh Bangura, så budet på Milosevic lär knappast vara något skambud.

Ska jag tippa utgången i det här så både tror och hoppas jag innerligt att Vasalund mjuknar lite och släpper Alexander Milosevic nu i vinter.
Men den som lever får se som det heter...
För övrigt tycker jag att sportchef Jens Andersson gjort ett positivt intryck hittills. Jag tvivlade på honom som fan i början om jag ska vara ärlig, visste knappt vem han var men efter att ha läst en del uttalanden så verkar han vara en hård förhandlare och bra medialt.
För tidigt att bedöma hittills, men jag hoppas på det bästa.


Markus Jonsson ser ut att stanna i Grekland. Tränaren verkar satsa på honom och vilja ha kvar honom så något brutet kontrakt och en övergång till AIK lär vi inte få se.
Ganska väntat att han inte gick till AIK tycker jag, även om jag hoppades.


Nog med Silly Season nu.
Imorgon gäller det för hockeykrigarna att krossa Brynäs på bortais.
Inläggsserien "Nästa års AIK" verkade av kommentarerna att döma vara uppskattat vilket är riktigt roligt och jag tackar hjärtligt för berömmet! Fortsätt gärna kommentera, det är roligt att läsa folks invändningar/kritik/beröm etc.
Beställde årskort igår, lite sent jag vet men nu är det gjort. Norra Mellan som vanligt och jag börjar bli ruskigt taggad inför nästa säsong redan.

Det var allt för ikväll...


Milosevic är sugen på AIK.

Nästa års AIK. Del 6.

Inte bloggat på ett tag, som sagt tidigare finns det inte särskilt mycket att skriva om men efter dagens fantastiska seger bjuder jag på ett inlägg.
Kan börja med lite smånyheter. Antonio Flávio har skrivit nytt kontrakt med AIK, och samtidigt blivit utlånad. Jag kommenterar det längre ner i inlägget.
Dulle Johnson har hittat en ny klubb i grekiska andradivisionen. Nu gråter han ut i expressen och lovar att stämma AIK och han berättar även att han hade självmordstankar när det var som mest problem.
Som vanligt är ingenting Dulees fel, och alla är skyldiga utom han själv. Trist att en så bra fotbollsspelare är en sån pajas utanför plan.
AIK Hockey vann äntligen en match och inte vilken som helst, utan mot serieledande HV71 idag. Lite folk på Hovet och död stämning trots att krigarna fullständigt spelade ut HV.

Ovanstående var inte direkt givande, säkert gammal skåpmat för de flesta men nu till det riktiga inlägget där jag ger min bedömning om AIKs spelare inför 2011, vilka jag tycker ska stanna och lämna.
Ikväll är det dags för sista delen där jag bedömer anfallarna.

Goran Ljubojevic #9. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Goran Ljubojevic provspelade med AIK ett bra tag under sommaren 2010, han föjde med på träningslägret till Tjeckien där han gjorde ett gott intryck.
Goran är en targetspelare som sägs vara giftig på huvudet i boxen, men det fick vi inte se mycket av förra säsongen.
Ska jag sammanfatta hans fjolårssäsong passar ett ord väldigt bra. Katastrof.
Gorans kondition var brutalt dålig, förstatouchen, tekniken, passningsspelet, rörelsemönstret, ja det mesta var riktigt dåligt. Och huvudspelet visade han heller inte upp, kanske beroende på bristen på inlägg men targetspelet på huvudet varockså svagt.
Okej, var kanske lite väl hård i bedömningen, han gjorde ju trots allt mål och visade faktiskt potential.
Jag tror att med en hård försäsong, och tränad av Nebo så kan Goran blomma ut en hel del nästa säsong.
Använder AIK honom rätt kan han säkerligen göra 10 mål per säsong ungefär.
Goran har ett år kvar på kontraktet och nu är det prestera eller dra för kroaten som gäller.
Slutsats: STANNA!

(Klicka för större bild)

Antonio Flávio #11. Kom till AIK: 2009. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Brassen kom som en skänk från ovan sommaren 2009. Han hade stor del i AIKs guld och gjorde en hel del viktiga mål.
Folk trodde att han skulle bli AIKs nästa storförsäljning, men sedan gick det utför. 2010 visade han var han kommer ifrån genom att ha gått upp rejält i vikt, skaffat en loj inställning och vara allmänt trött på kylan och att träna.
Flávio öppnade dock säsongen starkt genom att måla mot Göteborg i supercupen, men sedan gick det utför precis som för hela AIK. Tekniken var som bortblåst, och målen uteblev. Flávio agerade mestadels ytter förra året där han verkligen inte kände sig hemma.
Han blev en av hackkycklingarna säsongen 2010 och såg stundtals både uttråkad och ledsen ut när han spelade fotboll.
Jag tror att han likt Goran Ljubojevic hade utvecklats och återfått formen under Nebojsa Novakovic, men nu är han som nämnt utlånad.
Jag hade betydligt hellre sett en utlåning av tex Pontus Engblom och hade nog helst haft kvar Flávio.
Fördelen är att en tung lönepost tillfälligt försvinner.
Upptäckte att jag redan skrivit om Flávio som yttermittfältare, men nu är situationen annan och tar med det här också...
Slutsats: BORDE STANNAT!

(Klicka för större bild)

Ibrahim Tetteh Bangura #19. Kom till AIK: 2011. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Bangura#2 värvades inför 2011 och kommer närmast från Köping. Han är gammal lagkamrat med Mohamed Bangura och de kallades för "the golden twins" vilket låter väldigt positivt.
Jag kan inte uttala mig om honom då jag endast sett en träning med honom, men tycker givetvis att han ska stanna eftersom att han nyss kommit.
Något som känns ganska konstigt är budet på 5 miljoner som kom från en östeuropeisk klubb. Hela fem miljoner för en spelare i Svenska division två som inte ens visat upp sig i Allsvenskan? Är han så bra..?

AIK nobbade vilket nog kommer kännas ganska jobbigt om Tetteh underpresterar.
Det ska hursomhelst bli sjukt intressant att se hur Mohamed och Tetteh spelar tillsammans!
Slutsats: STANNA!

(Klicka för större bild)

Mohamed Bangura #20. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Behöver jag ens kommentera? Fortsätter han som förra året är han Allsvenskans bästa spelare. Fenomenal förstatouch, bra löpsteg, säkra avslut, bra huvudspel, ja listan kan göras lång.
Skriv 6-årskontrakt och sälj sedan för 50 miljoner inom några år. Inte ens AIK kan misslyckas med att sälja en spelare som Bangura för en fet summa.
Slutsats: STANNA!

(Klicka för större bild)

Pontus Engblom #26. Kom till AIK: 2009. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Pontus Engblom gjorde en bra försäsong 2009 men fick inte särskilt många chanser det året.
2010 fick han dock chansen ganska många gånger och gjorde varken bra eller dåligt ifrån sig. Han gjorde något mål och fixade straff mot Malmö och Djurgården och visade helt klart potential.
Men Pontus håller inte för startelvan nästa år heller. Jag tycker att AIK borde göra en Fláviolösning, skriva på till 2013 och sedan låna ut till en toppklubb i Superettan där han helt klart platsar in och kan få fart på målskyttet.
Mycket intressant spelare som har potential att gå långt!
Slutsats: LÅNA UT!

(Klicka för större bild)

*****

Det var sista delen i artikelserien, hoppas ni gillar det kommentera gärna vad ni tyckte, det uppskattas enormt!

Alla bilder från Jesperzerman.se

STÖD AIK TIFO!

Hej, har inte blivit ett "riktigt inlägg" på ett tag nu, och inte ikväll heller men det blir troligen imorgon alternativt på onsdag.

Sveriges bästa tifogrupp, AIK Tifo är i behov av pengar inför det feta 120-årstifot mot lillebror och jag uppmanar samtliga att skänka pengar på alla möjliga vis, dvs SMS till 72 550 med texten AIKTIFO XX (summan du vill bidra med), skicka pengar till PG-numret 189 65 49-1 och givetvis ösa ner pengar i skramlingshinkarna.
AIK Tifo satsar på 5 000 kronor per match från och med nu.

Ska vi krossa lillebror krävs ekonomiska muskler och jag är helt övertygad om att vi kan fixa det bara vi vill.
Det är enormt viktigt att alla stöttar nu!AIK-Frölunda 1-2.

Orkar inte skriva särskilt mycket efter matchen, är fortfarande sjuk med hög feber och förkyld som fan och stannade därför hemma från Hovet idag vilket var väldigt trist.
Hoppas kunna repa mig tills tisdag i alla fall.

Publiksiffran som vanligt ett skämt, 3 700.
"Spelarn" manade på klacken bra i första men sen stod folk också som vanligt tysta som möss.
Spelet var positivt i första, men stundtals riktigt, riktigt dåligt i andra och tredje.
Fasth går in och levererar direkt, fan vad bra han är!
Och Salmonsson var suverän i första men försvann ju längre matchen led.
Positivt var också i slutet när Daniel Bång totalsänker en Frölundaspelare.
Allt annat var katastrof.

Nu gäller det att ta nya tag. (för vilken gång i ordningen??)

Hata alla!

Lite om vad som händer i Silly Season.

God kväll. För det första vill jag tacka alla som kommit med beröm och konstruktiv kritik. Det värmer oerhört mycket och är hur roligt som helst att höra! Återigen tack.
Det här inlägget lär bli ganska kort och förmodligen ganska dåligt, jag är hemma med hög feber och är hur trött som helst och orkar egentligen inte skriva.
Kommer troligen missa Frölunda hemma imorgon på grund av sjukdomen vilket givetvis är skittråkigt. "Spelarn" på Gnagarforum ska agera klackledare och lovar att få igång på den sömniga klacken. Hade varit kul som fan att se.
Jag uppmanar alla som ska dit att sjunga matchen igenom. Och uppmaning till dem som inte ska dit; Dra dit!

Nog svamlat från min sida och dags att skriva det riktiga inlägget. Idag kommer jag ta upp och kommentera lite av AIKs Silly Season-rykten.
Silly Season var för AIK och övriga Allsvenskan väldigt dött i början av vintern och inte ens Luis Figo-rykten dök upp på GF.
Inte så konstigt kanske med tanke på AIKs vedervärdiga ekonomi. Men nu de senaste dagarna har det dock kommit upp en del rykten, och en försäljning av Tomi Maanoja har även gått i lås.

Jag börjar med Tomi Maanoja, den finska målvaktsalangen som värvades 2008 och hade en mycket turbulent tid i AIK.
Han inledde helt okej och var varken bra eller dålig. Ungefär vad man kan förvänta sig av en ung målvakt som värvas till en helt ny miljö.
Folk trodde stenhårt på Tomi och finnarna själva såg honom som sin största talang och han spåddes bli en framtida Premier League-målvakt.
Men det vidriga benbrottet han drog på sig under en träningsmatch inför 2009 satte gigantiska käppar i hjulet för Tomi.
Maanoja blev borta hela året, och ersatte gjorde Daniel Örlund som hade en mycket stor del i guldet 2009.
Örlund gick till Rosenborg och 2010 skulle bli Tomis revansch.
Men det blev motsatsen och frågan är om Tomi inte hellre varit skadad under 2010?
Utsparkarna hamnade i 80% av fallen på läktarplats, vilket man kunde ha överseende med men när Tomi radade upp katastrofala insatser fick det vara nog.
Det är inte rätt att skylla på en enskild spelare, hela AIK var pissdåliga under 2010 men Tomi hade en stor del i nederlaget.
Bollar rasade in och vid det här laget kunde Tomi knappt stava till självförtroende.
Folk klagade och Tomi hävdade sedan i media att han kände sig "mobbad" av lagkamrater och supportrar. Det förklarar hur dålig moralen var i AIK under 2010.
Tomi fick stå fram till sommaren då inlånade andramålvakten Kenny Stamatopoulos var skadad under våren.
Sedan värvades Ivan Turina in vilket ledde till att Tomi inte fick spela en enda match till.
Senare under året rankades Tomi till och med under målvaktstränaren (!) Lee Baxter som var uttagen i truppen trots att Tomi inte hade några skavanker en match.
För någon dag sedan stod det alltså klart att Tomi återvänder till klubben han kom från, FC Honka.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker, lönemässigt är det inte särskilt stor skillnad. Tomi tjänade enligt vad jag hört väldigt lite och Kenny.S är enligt mig för dyr som andramålvakt även om han är bra mycket bättre än Tomi.
Så att ha kvar Tomi hade inte kostat AIK särskilt mycket, och jag kan knappast tänka mig att försäljningen inbringade mer än 100 000 kronor.
Men om Tomi stannat i AIK hade kanske karriären förstörts. Och det är bra med en nytändning i Honka.
Kort sagt hade jag nog velat ha kvar Tomi som andramålvakt minst till sommaren och istället släppt Kenny.S som tjänar minst dubbelt så mycket som Tomi.


Sedan har det ryktats om att Vasalunds 18-åriga mittback Alexander Milosevic valt bort samarbetsklubben Dif för att istället spela i AIK. En kille på GF hävdade att affären snart var i hamn och det vore i så fall oerhört kul tycker jag.
AIK har en tendens att fostra riktigt bra mittbackar och även om jag knappt sett Milosevics vet jag att han lovordats och att han väljer AIK framför Dif trots att de är samarbetsklubbar är ett mycket gott tecken.


Ryktet som dök upp först, och kanske det hetaste av dem gällde Martin Mutumba. AIK-hjälten som skeppades iväg till Ungern på order från Alex Miller har stor hemlängtan och AIK är givetvis högst på önskelistan.
Videoton vill släppa men sportchef Jens Andersson har sagt att AIK kanske inte har råd lönemässigt.
Jag tycker att Martin ska plockas hem, han har ett stort AIK-hjärta och är garanterat revanschssugen och när han är som bäst är han riktigt bra.
Nackdelen är just ojämnheten i hans spel.
AIK är i behov av yttrar och Martin som kan spela på båda kanterna måste vara given.
Agera Jens!


Det sista heta ryktet gäller Markus "Mr.100%" Jonsson som även han längtar hem. Panionios vill bryta hans kontrakt och Jonsson ser AIK som ett alternativ.
Nackdelen är lönen, fördelen är att Kenny Pavey kan flytta upp på sin naturliga position på högermittfältet samtidigt som Markus går in och spelar lika säkert som vanligt och sätter lika många straffar som tidigare.

Värvningar av Markus och Martin skulle innebära att AIK inte behöver värva någon mer. Problemet med yttermittfältare är då löst då Martin kan spela till vänster och Kenny till höger samtidigt som vi får en landslasmeriterad back.
Båda kommer på fri transfer vilket också är väldigt bra för AIK.

Det var Silly Season-genomgången.

För övrigt stort grattis till Per Karlsson som likt Niklas Backman tilldelats en plats i Sveriges landslagstrupp som just nu är i Sydafrika.
Anonyma Pertan har hyllats på GF det senaste dagarna, och det med all rätt!
Stort grattis, och stort grattis även till dig Backman som var bra förra året!
Det är något speciellt med AIK och mittbackar...

Hjälten tillika AIK-supportern Georges Laraque kommer "hem" till den 15 februari då det är dags för derby mot Dif.
Underbart att läsa hans facebooktexter, fler spelare som honom behövs i sportvärlden!
Jag hoppas verkligen att vi får se honom i AIK-tröjan igen, och om man tolkar hans texter så låter det som att han är väldigt sugen.
*****

Blev ett mycket längre inlägg än jag förutspådde, imponerande med tanke på tröttheten, kvalitén på inlägget kan dock ifrågasättas men jag hoppas ni har överseende.
Alla lyckliga som befinner sig på Hovet imorgon, sjung fram AIK till 3 poäng!
Och lycka till "Spelarn".

Dagens bild:

"Alltid oavsett" ?

Nästa års AIK. Del 5.

Dags för femte delen i inläggsserien "Nästa års AIK". Idag ska innermittfältarna bedömas.

Robert Åhman-Persson #5. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: "RÅP" återvände till AIK i somras efter en sejour i Malmö som hade varit relativt lyckad målmässigt, men spelmässigt övertygade han inte särskilt mycket vilket ledde till att han fick nöta bänk till förmån för Ivo Pekalski och Wilton Figueiredo. AIK passade på och plockade hem RÅP för ca 2-3 miljoner kronor, en summa som jag tycker är på tok för hög med tanke på hur bra han är som fotbollsspelare. Förstatouchen var en katastrof, trots sin längd har han inte särskilt bra huvudspel, och defensivt är han "okej". Det var den allmänna uppfattningen när han kom, och han förstärkte knappast laget.
Men när spelet mot slutet av säsongen blev bättre och bättre så ökade kvalitén på både Helgí Danielssons och RÅPs insatser och det såg ut som att med lite mer tid kunde de bli väldigt bra tillsammans.
Jag hade hellre sett en spelskicklig spelare likt Dulee Johnson på innermittfältspositionen bredvid Helgí, men AIK har inte råd och får istället nöja sig med två defensivt lagda mittfältare.
Positivt med RÅP är också att han i nödsituation kan gå ner som mittback.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Helgí Danielsson #7. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Kom på fri transfer samma dag som RÅP och inledde positivt men smittades sedan av övriga laget och hamnade i en riktigt svag period ett tag.
Precis som RÅP så reste han sig dock i slutet av säsongen och under vissa stunder liknade han nästan en sämre version av Jorge Ortiz.
Helgi är en suverän bollvinnare och en duglig passningsspelare och jag ser honom som en solklar startspelare 2011. Spelar han när han är som bäst har han goda förutsättningar för att vara en nyckelspelare 2011.
Jag gillar som ni märker Helgi och tycker att kritiken han fått har varit oförtjänt. Det ska bli oerhört intressant att se vad han kan uträtta 2011, och jag är övertygad om att med en spelskicklig mittfältare bredvid sig hade han presterat ännu bättre.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Daniel Tjernström #8. Kom till AIK: 1999. Kontraktslängd: 2010.
Kommentar: Var ska man börja? Lagkaptenen, konungen, hjälten, ja det finns många passande ord för denne gigant.
Han har spelat i 28 767 minuter, gjort 372 matcher och sprungit 236,7 kilometer för AIK. En suverän lagkapten som aldrig viker ner sig eller klagar på för lite speltid.
Tjerna är just nu i förhandlingar med AIK, kontraktet har egentligen gått ut men han fortsätter att träna tills nytt kontrakt skrivs. Om det nu gör det.
Jag kan inte annat än tycka att Tjerna ska ha nytt kontrakt, trots den lilla speltiden kommer han vara enormt viktig för AIK en säsong som denna med nya tränare och mycket nytt inom organisationen.
Jag hoppas innerligt att han kan tänka sig att spela för en relativt låg lön, AIK måste skära ned på lönekostnaderna.
Jag vet inte vad jag mer ska skriva, och om det ens behövs skrivas mer?
Kungen Daniel Tjernström ska stanna i AIK. Punkt slut.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)
Kevin Walker #15. Kom till AIK: 2007. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Kevin Walker spåddes en lysande framtid efter att ha briljerat under försäsongen 2009. Men då hände det som inte fick hända. Kevin drog på landslagsläger och drabbades av en envis blodförgiftning som hängde kvar hela säsongen.
2010 fick han mycket sparsamt med speltid och lånades bland annat ut till Assyriska. Trots den knapra speltiden gjorde han ändå mål som inhoppare mot Åtvidaberg hemma i Miran Burgic sista match.
Kontraktet går ut snart och AIK verkar tyvärr vilja sälja Kevin. Jag tycker att det är helt fel, istället för att sälja honom för runt 100 000 så bör AIK ge honom lite högre lön och låta honom utvecklas ännu mer. Grabben har helt klart potential, och det är ingen jätterisk att förlänga med två-tre år.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Niklas Maripuu #18.
Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2012.
Kommentar: Niklas har spelat i AIK sedan barnsbe och även vunnit sm-guld i innebandy för AIK.
Svår att bedöma då jag knappts sett honom, han fick bara hoppa in 2010 och då gjorde han det helt okej.
Maripuu håller knappast för startelvan 2011 och bör lånas ut till tex Brommapojkarna där han kan utvecklas i Superettan i lugn och ro istället för att nöta bänk.
Intressant framtidsnamn.
Slutsats: LÅNA UT.

(Klicka för större bild)

Viktor Lundberg #28. Kom till AIK: 2009. Kontraktslängd: 2012.
Kommentar: Viktor Lundberg behövde två minuter på sig i Allsvenskan, sedan hade han gjort mål. Det har flutit på rätt hyfsat för Viktor sedan dess, han har gjort en del mål och fått ganska bra med speltid med tanke på sin ringa ålder.
I slutet av 2010 fick han väldigt mycket speltid, då som yttermittfältare och han bekräftade för oss med svaga inlägg och valpigt spel att han inte ska vara yttermittfältare. I sista matchen 2010 mot Åtvidaberg gjorde han betydligt mycket bättre ifrån sig, även om han spelade bort lite väl mycket boll.
Viktor är en stor talang som med rätt träning kan bli riktigt, riktigt bra! Får han förtroende på rätt position har han landslagspotential. Lundberg är grymt träningsvillig och gör alltid bra ifrån sig på träning, en väldigt positiv egenskap.
Enligt mig bör han inte lånas ut, Viktor är en riktigt bra back-up-spelare som vid behov kan gå in var som helst på mittfältet eller i anfallet.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

*****

Första riktiga blogginlägget på ett tag, kändes sådär men hoppas ni är nöjda...

Drar igång igen...

Hej. Var ett tag sedan jag både skrev och själv besökte bloggen, anledningen var att jag helt tappade motivation och lust att skriva.
Men nu känner jag hur det kryper i fingrarna igen och känner mig återigen redo för att skriva.
Hade dock tänkt att omstrukturera en del. Först och främst ska jag skriva klart artikelserien (har innermittfältare och anfallare kvar) men sedan hade jag tänkt mig ett lite annat upplägg. Istället för att skriva runt ett inlägg/dag så ska jag bara blogga när det hänt något speciellt. Att blogga efter andra hockeymatcher än derbyn känns sjukt onödigt då mina ishockeykunskaper är katastrofala, men efter varje fotbollsmatch (inklusive försäsongsmatcherna) har jag tänkt att blogga om, men givetvis en hel del annat såsom nya organisationer (tex Svarta Massan), Silly Season-rykten och andra saker som berör och är intressanta att skriva om.
Hoppas ni kan ursäkta mig för att jag avbröt artikelserien så abrupt, men inläggen blir sämre desto mindre lust jag har att skriva.

Nog tjatat, nu kör vi igen!

Kan börja med gårdagens pinsamma derby som jag lyckats förtränga någorlunda bra under dagen. Kunde tyvärr inte vara på plats, och det var kanske bäst så så att jag slapp se skiten.
Det jag vet är att Djurgårn inte gjorde ett enda mål i 5 mot 5 (det efter 40 sekunder var ett självmål) och att domarinsatsen var väldigt svag.
Klart som fan att sådant gör att förlusten svider extra mycket. Men jag är inte mest förbannad på det usla spelet, det som stör mig mest är folk som match efter match ställer sig i klacken och står där knäpptysta.
Folk rycker på axlarna åt att vi blir utsjungda av djurgårdens if, vår egna lillebror! Föreningen som vi krossat i åratal och som alltid kommer vara sämre än oss förnedrar oss nu på läktaren och planen.
Sådant kan vi inte acceptera och jag kräver att alla som ställer sig i klacken den 15 februari (givetvis alla andra matcher också) sjunger så att strupen spricker.
Vi ska visa dem vilka som är storebror och bäst i Sverige.
Vi är AIK.


Nog om hockeyn, orkar inte tänka på det mer.
Idag vid lunchtid äntrade någon AIKforum med nicket "AiksVanner", notera de uteblivna versalerna i AIK. Och startade denna tråd.
Jag är konfunderad och vet inte om det är någon Djurgårdare som försöker skoja till det eller om personen är allvarlig. Jag kan köpa argumentet att gruppen vill få bort läktarvåldet, men i första inlägget skrev han att pyrotekniken också skulle bort (vilket han sedan editerade bort), han jämförde oss sedan med Dif lions och skrev där att det var för mycket hat på läktarna. Sedan skrev han också att Firman inte var AIK-supportrar. Han hade heller inga idéer för hur problemen skulle lösas och var allmänt oprofessionell.
Det ska bli intressant att se vad detta kommer leda till och om de kommer agera på något vis men det låter mest som ett skämt hittills.


Avrundar här och passar på att lägga in denna fantastiska film:

RSS 2.0