Nästa års AIK. Del 4.

Hemskt ledsen för den pissiga uppdateringen ni tvingats lida med, men jag känner mig sjukt stressad och har inte en ledig sekund för tillfället, det är plugg, träningar och andra saker som måste prioriteras före. Hoppas att ni har överseende med detta!
Tänkte köra fjärde delen i "Nästa års AIK" då jag har lite tid över.
Näst på tur är yttermittfältarna.
Kan bara meddela er om att det förmodligen blir en avslutande del med förstärkningar det har spekulerats om som jag ger min åsikt om. Men här är alltså yttermittfältarna.

Yussuf Saleh #25. Kom till AIK: 2008. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Jag har tidigare skrivit detta inlägg:
"Första riktiga inlägget handlar lite oväntat om Yussuf Saleh.
Som ni säkert vet gick Syrianska nyligen upp till Allsvenskan, en stor del i avancemanget hade Yussuf Saleh, utlånad från AIK.

Yussuf har för mig aldrig varit någon favorit. I AIK höll han helt enkelt inte måttet och tycktes vara sjukt nervös så fort han fick ut på planen.
Tiden i AIK som innebar en hel del bänknötande tärde på Saleh. När AIK skulle möta Elfsborg eller Helsingborg (minns inte riktigt) så fick Yussuf chansen från start, vilket han inte räknat med. Dagen innan hade han varit ute sent och druckit alkohol vilket gjorde att han presterade uselt.
Tror inte detta kommit fram tidigare, men jag kan säga att det är en mycket nära vän till Saleh som berättat detta för mig. Vännen är dock inte alltför insatt i AIK (ser några matcher då och då) och visste inte helt säkert vilka AIK mötte när Saleh spelade värdelöst.
Han fick aldrig riktigt chansen igen, och när han väl fick hoppa in såg han skakig ut.
Allt detta ledde till utlåning till Syrianska, där han presterade fullt godkänt och hjälpte till att ta upp klubben till Allsvenskan.
Syrianskas supportrar var mycket nöjda med Saleh och försöker övertala honom via facebook att skriva på för dem.
Saleh själv har sagt till Eurosport att han "inte är färdig med AIK" och "kommer spela med AIK nästa säsong om de inte vill något annat".
Frågan är dock vad AIK vill...
Yussuf har ett år kvar på kontraktet, och att ha kvar honom nästa säsong vore en chansning. I Superettan skulle han nog inte göra bort sig, men var står han i jämförelse med övriga truppspelare i AIK om det blir Allsvenskan 2011?
Det är dock fakta att AIK har en tunn yttermittfältsuppsättning och Saleh kan spela på båda kanterna.

Jag är kluven i frågan om huruvida det är rätt eller inte att ta tillbaka Saleh. Men om det blir Superettan 2011 ska Yussuf definitivt bära den svartgula tröjan.
Hur det blir får framtiden utvisa."
(Anledningen till att jag inte länkar är att det inte går. Verkar vara något problem för tillfället...)

De jag tycker just nu är att Yussuf ska få vara kvar, han bör absolut få en chans till och verkar enligt många ha tagit det sista klivet i Syrianska. Men frågan kvarstår, håller Yussuf Saleh i en storklubb?
Med tanke på bristen på yttermittfältare ska han få chansen, AIK kan knappast få några pengar för honom med tanke på hans korta tid på kontraktet.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Antonio Flávio #11. Kom till AIK: 2009. Kontraktslängd: 2012.
Kommentar: Mannen som gick från guldhjälte till hackkyckling på en säsong. Har underpresterat något så fruktansvärt i år och vissa matcher har han sett riktigt brassefet ut. Jag vet inte vad felet varit, det har skvallrats om att hans framgångar steg honom själv över huvudet och att han blev väldigt dryg vilket ledde till att kamraterna försvann och Flávio inte mådde bra psykiskt.
Jag kan varken dementera eller bekräfta detta, men något måste uppenbarligen ha hänt. Just nu är det omöjligt att svara på om Flávio kommer behålla samma nivå som under 2010 eller om han får en nytändning i och med den nya tränaren och lyfta sig. Han och Miller kom verkligen inte bra överens.
Och vill bara understryka att jag egentligen inte ser Flávio som yttermittfältare utan som anfallare, men vi har för få yttermittfältare och han får spela på den positionen tills vidare.
Kortfattat ska Flávio stanna, men jag kräver en uppryckning och ändrad attityd, han kan så mycker mer än han visat i år.
Vissa hävdar att Flávio fallit ihop för att Ivan dragit, men faktum kvarstår, Flávio har/hade näsa för mål, han är en kvalitativ måltjuv och med rätt spelare bredvid sig kan han mycket väl göra mer än fem mål i år.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Daniel "DG" Gustavsson #24. Kom till AIK: 2009. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Den av de tre ungtupparna (Pontus, Viktor och DG) som fått minst chanser att visa upp sig, mne jag tycker att när han väl gjort det har han gjort det bra. Han har ett kvickt steg, fin teknik och en god inläggsfot. Får han mer chanser, vilket jag verkligen hoppas att han får efter succéinhoppet i sista matchen för året så kan DG gå mycket långt. En ung yttermittfältare, perfekt kombination då AIK behöver ungt och billigt och behöver yttermittfältare. Vissa har velat låna ut honom till Väsby, men nu när de åkt ner till Division 1 är det alldeles för låg nivå, och han är en mycket bra back-up-spelare som enligt mig ska få ca 5-10 matcher från start och 10 inhopp (Cupen inkuderat) ungefär givetvis då han givetvis ska få spela mer om han gör bra ifrån sig och vice versa.
Enligt mig ska DG även få minst få förlängt med ett år till.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Martin Lorentszon #16. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Martin Lorentszon var den naturliga ersättaren som högerbacke fter Markus Jonsson då han lämnade som bosman. Martin scoutades noggrant under tiden i Assyriska och affären gick i lås redan under sommaren 2009 men parterna kom överens om att han skulle anlända som bosman 2010.
Hans insatser har varit tveksamma, som högerback har det överlag gått dåligt men som högerytter tycker jag faktiskt att det gått bra. Han är snabb och är väldigt offensivt lagd vilket gör att högerytterpositionen är mycket bättre lämpad för honom, det såg man inte minns i cupmatchen mot Helsingborg då han stod för en gedigen insats med undantag de missade friläget.
Med lite omskolning positionsmässigt och matchtid i kroppen kan Martin bli en bra komplementspelare, men i ett lag som AIK håller han inte som startspelare, just nu i alla fall.
Helt klart värd att satsa vidare på, jag tror att han är relativt billig och som nämnt en bra komplementspelare.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Admir Catovic #21.
Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Väldigt intressant spelartyp som känns som en mer komplett spelare än Martin Mutumba om han vågar utmana ordentligt. Har inte riktigt fått chansen i år, men när han väl fått den har han sett lite rädd ut i utmaningslägena och hellre valt än hemåtpassning istället för att utnyttja sin fina teknik. De två bästa matcherna var mot Åtvidaberg i sista matchen och Malmö hemma då han dock bevisade att han måste träna avslut.
Också en komplementspelare, och det är solklart att AIK måste förstärka med en spelare av högre kvalité än de som redan finns i truppen.
Ge honom en säsong till så kan han dock vara en ny Martin.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Gabriel Özkan #29.
Kom till AIK: 2006. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Ständigt skadeförföljda Özkan ångrar nog varje dag att han fuskade med fysträningen som ung. Så sjukt stor potential och en så underbart bra spelare när han är frisk så det är helt vedervärdigt att just han ska få drabbas av skador hela tiden!
Men frågan är, hur länge kan vi chansa med Özkan? Samma visa tycks upprepas om och om igen, han kommer tillbaka från skada, hinner spela en-två matcher och få upp matchtempo och form. Och efter halva tredje matchen smäller det igen och Özkan är borta i ett par månader.
I stort sett hela 2010 har blivit spoilerat av skador, året då han verkligen skulle vara skadefri (hur många år har det sagts så inför??) och jag betvivlar starkt att han lyckas undvika ännu en skada. Men det känns ändå som att Özkan är för bra för att skeppa iväg till reapris (Vem vill köpa en så skadebenägen spelare?) och han bör ändå behållas.
Jag ber till högre makter att han får ett helt skadefritt 2011, då kan han göra under det är jag säker på!
Men kontraktet går ut, och det här är absolut sista chansen. "Prestera eller dra" helt enkelt.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)
***

Blev jävligt mycket text där, hoppas ni är nöjda för det tog ett bra tag vill jag lova.
Nu har ni dock lite att läsa innan ni tjatar (Nåja...) efter nästa inlägg...

Nästa års AIK. Del 3.

Hej, efter några dagars frånvaro på grund av plugg och lite annat är det nu dag för del 3 i serien "Nästa års AIK". Denna gång står mittbackarna på tur, men innan jag inleder måste jag bara tacka för berömmet jag fått. Sjukt roligt när folk kommenterar och uppskattar bloggen! Tack så mycket.

Niklas Backman #2. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Skrev på för AIK inför säsongen 2010 och hade under 2009 gjort några matcher på bänken. Niklas Backman hade lovordats av många efter sina insatser i Väsby United, men frågan var om han skulle hålla för AIK?
Och efter några matcher var svaret solklart, hyllningarna hade varit välförtjänta och Backman stod under 2010 för ett gäng riktigt stabila matcher där han spelade tryggt och rutinerat trots sin ringa ålder.
Jag anser att Niklas Backman är ett perfekt framtidsnamn och är helt övertygad om att AIK ska behålla honom och låta Backman utvecklas ännu mer. Hans potential kan mycket väl göra honom till en av Allsvenskans bästa mittbackar inom ett par år.
Det är även väldigt bra att ha hans stenhårda frisparkar som ett vapen, de påminner en hel del om Jos Hooiveld.
Under Väsbytiden sa folk ofta att han hade stora ledaregenskaper vilket han inte riktigt bevisat i AIK, men jag förstår att det är svårt att som ung komma in och styra sina medspelare när det blåser kallt. Men ge honom några år så har även de egenskaperna visat sig tror jag.
Kortfattat är jag övertygad om att Backman ska stanna.
Slutsats: STANNA.

Foto: Jesperzerman.se

Per "Pertan" Karlsson #3. Kom till AIK: 2008. Kontraktslängd: 2012.
Kommentar: Pertan har hängt med ett bra tag, och det är falskt att han kom 2008, han gjorde faktiskt A-lagsdebut så tidigt som 2003 men återvände från utlåning till Åtvidaberg 2008.
Per Karlsson är den tillbakadragna mittbacken som knappt syns men trots det gör väldigt mycket nytta. Han stod för ett oerhört bra 2009, men 2010 har kantats av skador och ganska svaga prestationer när han väl spelat.
Pertan med sin anonyma spelstil behöver en ledare bredvid sig som styr och ställer i backlinjen, till exempel Jos Hooiveld. Utan en sådan blir Pertan betydligt mycket sämre, och frågan är om Backman tar på sig den rollen 2011? Och en annan fråga är om Pertan lyckas hålla sig skadefri 2011? Om svaren är ja på de två senaste frågorna är jag övertygad om att Per Karlsson kommer stå för en mycket bra och stabil säsong nästa år.
Hans styrkor är enligt mig positionsspelet och vigheten, och svagheten är som sagt försiktigheten och de bristande ledaregenskaperna som en mittback behöver. Men det vore extremt dumt att försöka skicka iväg en trogen spelare som Per Karlsson som har tid kvar på kontraktet och fortfarande är väldigt utvecklingsbar.
AIK behöver dock minst en till mittback om inte Nisse kliver in där och frågan är om man ska värva en back-up-spelare till Pertan och Backman eller om man ska värva någon som ska gå rakt in i startelvan. Blir det de sistnämnda lär Pertan nästan garanterat återfinnas på bänken år 2011.
Men min åsikt är ändå att Pertan ska stanna.
Slutsats: STANNA.

Per Karlsson 1
Foto: Jesperzerman.se

***

Det var del 3, någon gång i helgen lär del 4 komma med yttermittfältare.

Väldigt upptagen just nu.

Hej, helt meningslöst inlägg egentligen men ville bara skriva att det som ni ser varit väldigt lite inlägg den senaste tiden, och det beror främst på extremt mycket plugg.
Kommer inte skriva något längre inlägg nu, bara meddela var jag håller hus till de som undrar.
Imorgon kan jag nästan garantera att del 3 kommer i "Nästa års AIK" som har fått positiva reaktioner vilket är fantastiskt kul!

Nästa års AIK. Del 2.

I brist på annat att skriva om kör jag andra delen i "nästa års AIK" där jag ger mina åsikter om huruvida olika spelare ska få vara 2011 eller inte.
Förra gången behandlade jag målvakterna, och denna gång är står ytterbackarna på tur.

Kenny Pavey #14. Kom till AIK: 2006. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Inte så mycket att diskutera egentligen. Tredjekapten efter Tjerna och Nisse, och enligt mig borde han vara vice kapten. Slitvarg som utsöndrar enormt med energi. Har flyttats ned från högermittfältet till högerbacken vilket jag tycker påverkat honom negativt, men han gör ändå helt okej ifrån sig trots att det då och då kan bli lite väl mycket rensningar. Kenny ska absolut vara kvar då han är en av klubbens fanbärare, en hjälte som aldrig viker ned sig och alltid går in 110% för att utföra sin uppgift perfekt. Inte alls lika bra som 2006 men bara viljan gör honom till en bättre spelare.
Vem minns inte hans målfirande efter att han kom in mot Bajen vid ställningen 1-1 guldåret 2009. Det tog honom en minut sedan hade han forcerat bollen i nät och firade genom att hoppa upp på gallret vid Norra.
Oavsett om han bänkas eller inte så klagar Kenny aldrig, och istället för att grina ut i media vilket många spelare gör nu för tiden så försöker han bevisa varför han ska spela. Jag minns guldmatchen 2009 då han bänkades men blev inbytt vid ställningen 1-1 och han gick in 200% i varje duell.
Enorm vinnarskalle som måste vara kvar för att AIK ska ha kvar stommen.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)

Nils-Eric "Nisse" Johansson #4. Kom till AIK: 2007. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Jag har aldrig förstått Nisses storhet, och kan verkligen inte begripa hur han kan ha spelat i bland annat Blackburn.
Den riktiga styrkan han har är huvudspelet men utöver det ser jag betydligt fler brister och svagheter än styrkor.
Snabbheten, tekniken, inläggsfoten, brist på ledaregenskaper trots bindeln och ja listan kan göras lång. Ändå ses Nisse som en nyckelspelare av väldigt många, vilket jag verkligen inte förstår. När han möter en bra högermittfältare får han agera rundningskon, ett exempel på det är i något derby mot Dif för något år sedan då deras snabba högeranfallare Boyd Mwila var det enda riktiga hotet.
Hans ledaregenskaper ser jag inte riktigt heller, han märks knappt på planen och är ingen som lyfter laget med varken uppoffrande spel eller genom att peppa lagkamraterna.
Att han dessutom sitter på en fet lönecheck gör bara saken värre. Problemet är dock att Nisse signade nytt i början av 2010 (eller slutet av 09, minns inte riktigt) och kontraktet sträcker sig till 2013. Nisse är gammal och har inget större marknadsvärde, men om det finns någon intresserad köpare, så varsågod!
Slutsats: SLÄPP.

(Klicka för större bild)

Christoffer Eriksson #23. Kom till AIK: 2007. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Christoffer Eriksson kom till AIK år 2007 men lånades ut till Väsby och återvände inför 2010.
Han har inte spelat särskilt och när han väl gjort det har resultaten varit varierade. Debuten kom mot Häcken då han fick spela en halvlek efter att Nisse hade besvär med magen. Då gjorde han det riktigt bra tycker jag. Men sedan stod han för några bra och några dåliga insatser den korta tid han spelade. Eftersom att han spelade så kort tid är det givetvis svårt att bedöma honom, men jag tycker att han visat goda potential och om han slipar bort juniormisstagen kan han bli en riktigt nyttig spelare i framtiden.
Frågan är om han verkligen vill vara kvar i AIK då Nisse känns given på vänsterbacken ett par år framöver.
Slutsats: STANNA.

(Klicka för större bild)
***
Samtliga bilder är från Jesper Zerman.

***

Då var ytterbackarna avklarade, avslutar här då jag måste hinna käka något innan jag beger mig till mötet i Restaurang Råsunda med start 19.00.

Grattis Bång!

Inte alls mycket att skriva om idag igen, största nyheten är att Daniel Bång är uttagen till Svenska landslaget i dagens match mot Finland i Karjala cup.
Ett stort grattis till Daniel Bång, det förtjänar han verkligen! Och detta är ett bevis på att AIK verkligen förtjänar spel i elitserien. Fem raka vinster vilket gör AIK till elitseriens formstarkaste lag. På tisdag väntar Södertälje hemma, och se för fan till att komma till Hovet och stötta krigarna nu! De förtjänar dem verkligen.
Sverige-Finland kan ses på ettan klockan 16.30. Jag hade verkligen inte tänkt se matchen, men nu ska jag förmodligen beskåda den men framförallt Daniel Bång!
Nu när jag ändå är inne på hockeyn skickar jag ännu en krya på dig-hälsning till Josh MacNevin, jävligt trist det som hände, hoppas att han hinner tillbaka till slutspelet.

***

Jag undrar verkligen när AIKs nya tränare presenteras, spelarna har visserligen uppehåll nu, men skulle kännas betydligt tryggare med ny tränare redan nu istället för precis när spelarna kommer tillbaka.
Stuart Baxter känns svalare efter det här uttalandet.

***

Bajens tifo och bränningar igår var feta, det måste man ge dem. Men faktum kvarstår; Hammarby kan inte vinna!

***

AIK fotboll och dess spelare hade någon sorts avslutningsfest igår. Vad fan man firade hade jag ingen aning om, men Bangura fick i alla fall pris som årets AIKare.
Den gamle AIKaren Mattias Moström var på plats, och vips startades ryktet om att han var på väg hem.

***

AIK shop har tagit fram stickers eller klibbor vad man nu vill kalla dem. Riktigt snygga tycker jag, bilder längre ned i inlägget.

***

Glöm inte mötet imorgon! Från Sol Invictus hemsida:
" Informationsmöte för AIK-medlemmar på måndag med anledning av (den genomusla) AB-styrelsens kommande bolagsstämma. Kom på mötet och visa att du tycker att AIK ska vara medlemmarnas klubb och att hänsyn ska tas till medlemmarnas vilja före några affärsmäns.

Alla uppmanas även att bära någon AIK-souvenir på mötet. En t-shirt, en halsduk, en mössa, vad som helst; visa dina färger och ta ställning för klubben!

Tid: Måndag 15 november, kl 19:00
Plats: Restaurang Råsunda

Är du inte medlem än kan du bli det på AIKs hemsida eller i AIK-shopen, som har öppet till 18:00 på måndag.

Det räcker nu!"

***

Dif jagar Boltons Johan Elmander. Hahahaha...

***

Avrundar detta pissdåliga inlägg här. Fanns inte så mycket att skriva om ganska imponerande att jag trots det lyckades få ihop rätt mycket text ändå. Trots att 80% är ren dynga haha.

***

http://images.msn.sportsverige.com/?2879225_500x369_0,0_466x344.jpg
Daniel Bång.


Bangura tar emot pris     Banguras sticker.                 Tjernas sticker.
som årets AIKare.

(Klicka för större bilder) Samtiliga bilder utom den på Bång är från Jojjesplejs.com

 


Nästa års AIK. Del 1.

Hej. Tänkte börja med en ny grej nu när fotbollssäsongen är över och det inte finns särskilt mycket att skriva om.
Det handlar om hur jag tycker att AIK ska formera sin trupp 2011, alltså vilka som ska få stanna, vilka som ska få gå och vilka som ska få nytt kontrakt.
Jag kommer börja med målvakterna.

Ivan Turina #27. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2013.
Kommentar: Ivan kom och provspelade med AIK under sommaren 2010 och höjdes till skyarna vilket slutade med ett kontrakt med AIK.
Och visst fan imponerade han i början med sin pondus i straffområdet, sin vinnarskalle och sina sinnessjuka utkast. Men efter en tabbe och lite svagare spel fick Kenny Stamatopoulos chansen och han gjorde det bra, men även han hamnade i en sämre period vilket gjorde att Ivan fick chansen igen i slutet av säsongen. Och han tog den och spelade med stor pondus och säkerhet. Höjdpunkten var räddningen mot Elfsborg som såg helt omöjlig ut.
Ivan Turina har kontrakt till och med 2013 och jag ser ingen anledning att släppa honom.
Slutsats: STANNA.


(Klicka för större bild)

Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos #13. Kom till AIK: 2010. Kontraktslängd: 2010, (lån).
Kommentar: Kanadens-greken som kallas Kenny lånades in till AIK i början av 2010 som back-up till Tomi Maanoja då Niklas Bergh var skadad och Daniel Örlund hade lämnat för Rosenborg. Maanoja inledde riktigt svagt, men Kenny skadade sig under början av året och därför fick Tomi fortsatt förtroende. När Kenny sedan repade sig fick han spela cupmatchen mot Helsingborg och gjorde det bra.
Ivan Turina kallades dock in ungefär vid denna tidpunkt och det ledde till att Kenny sattes på bänken. Men när Ivan hamnade i en mindre svacka fick Kenny chansen och jag tycker att han gjorde det helt okej.
Nackdelen är att han enligt mig är snäppet sämre än Ivan Turina och kanske lite för bra och dyr för att bänkas..?
Men även om jag tycker att han är bra tycker jag att han ska släppas. AIK måste skära ned lönemässigt rejält och Kenny som till vardags spelar i Norge och närmare bestämt Tromsö där lönerna är höga sitter på en tung lönepost.
Slutsats: SLÄPP.


(Klicka för större bild)

Tomi Maanoja #12. Kom till AIK: 2008. Kontraktslängd: 2011.
Kommentar: Tomi Maanoja kom till AIK 2008 och hyllades mycket. Han var väldigt ung och visade trots det prov på riktigt bra målvaktsspel. Vissa finnar som hade koll på Tomi målade upp honom som Finlands största talang, och som en framtida Premier League-målvakt. Benbrottet han drabbades av under försäsongen 2009 i en match mot Assyriska satte käppar i hjulen och han blev borta under hela 2009 då Daniel Örlund dominerade fullständigt i kassen.
2010 skulle dock bli revanschens år för Tomi, men det blev snarare motsatsen. Han varvade utsparkar som hamnade på hedersläktaren med sjukt darrigt målvaktsspel. Tabbarna avlöste varandra, men i brist på andra alternativ fick Tomi fortsätta stå. Så fort en ersättare kom in bänkades dock Tomi.
Tomi fick bära en oerhört tung börda och anklagades för den misslyckande våren. Han sa senare att han blev "mobbad" och jag lider verkligen med grabben som har så mycket potential.
Fördelen med Tomi är att han sitter på en riktigt låg lön i jämförelse med övriga truppen och övriga målvakter.
Nackdelen är att man inte alls vet var man har honom, kan han lyfta sig efter fjolårets katastrofala insatser?
Min bedömning är att han får vara kvar, och under sommaren beslutar man om kontraktet ska förlängas eller inte.
Tomi har för stor potential för att bara "kastas bort" och vi kommer knappt få kaffepengar för honom vid en försäljning.
På grund av AIKs ekonomiska problem kan vi inte ha en bättre andramålvakt än Tomi.
Slutsats: STANNA.


(Klicka för större bild)
Nicklas Bergh #22. Kom till AIK: 2008. Kontraktslängd: 2010.
Kommentar: Inte så mycket att snacka om, trots att Bergh är en skön kille håller han inte för AIK. Kontraktet går ut i vinter och båda AIK och Nicklas Bergh är överens om att gå skilda vägar.
Han har varit i AIK länge, och har verkligen hjärta för AIK men som sagt håller han inte. Det jag främst minns av honom som målvakt (inte utanför plan alltså) är hans insats mot Häcken i cupen 2009.
Daniel Örlund stod första halvlek men utgick på grund av ryggsmärtor och Nicklas fick hoppa in. Det är visserligen en otacksam uppgift att gå in i det skedet av matchen, men Nicklas gjorde det riktigt, riktigt dåligt.
Han höll uppträdde osäkert och släppte in två billiga mål. Hade det inte varit för Nisses nick och Mr. 100% straff inom loppet av tre minuter i förlägningen så hade Bergh helt och hållet lastats för förlusten det då hade blivit. Men AIK vann och gick till final.
Slutsats: SLÄPP.


(Klicka för större bild)
***

Kortfattad sammanfattning: Både Nicklas Bergh och Kyriakos Stamatopoulos ska enligt mig lämna AIK på grund av att lönekostnaderna måste skäras ner.
AIK måste räkna med att Ivan håller hela säsongen och om inte får Tomi ersätta de matcher Ivan inte kan stå.

***

Det var genomgången av målvakterna, övriga truppspelare kommer senare. Kommentarer om vad ni tycker och om ni håller med eller inte vore oerhört trevligt!

Ny design! Walid lämnar.

Hej, ursäkta för att det var ett tag sedan jag skrev, men har haft väldigt mycket just nu och det har inte funnits särskilt mycket att skriva om egentligen.
Kan börja med att skriva att jag fått en ny design av Henrikssongnaget på AIKforum. Jag är riktigt nöjd och tackar ödmjukast! Här är hans youtube-kanal där han har en hel del grymma filmer. Jag gillar den som finns längre ned i detta inlägg bäst.
Återigen, stort tack!

***

Walid Atta lämnade föga förvånande AIK i dagarna. Hans nya klubbadress blev Kroatiska Dinamo Zagreb där han tjänar 40 miljoner på fem och ett halvt år.
Riktigt tråkigt att styrelsen inte besatt kompetens nog i vintras när han ville förlänga och öka lönen med 5000 kronor. Vi hade nog kunnat få uppemot 25 miljoner med tanke på hans prestationer i år om han stått under kontrakt.

***

Detta inlägg blev sjukt kort, kommer med största sannolikhet ett till ikväll.


En av HenrikssonGnaget's många fantastiska filmer!

Miller avgår!

Jag fick idag vid 11-tiden beskedet via sms om att AIKs tränare Alex Miller avgår/säger upp sig.
Orsaken är enligt honom själv att han inte fick tillräckligt stor makt för att han skulle känna sig bekväm som tränare i AIK.
Jag är nöjd med att han avgick, och faktiskt förvånad. Visst, han ska ha cred för att han klarade av sin enda uppgift, att fixa nytt Allsvenskt kontrakt och det gjorde han bra. Men jag är nästan helt övertygad om att det hade varit en dålig långsiktig lösning att ha kvar Alex Miller vid rodret under 2011 då vi ska "börja om" och återigen skaffa en tydligare riktlinje och jag vill i alla fall inte att AIK ska bygga långsiktigt med Millers strategi och taktik.
Visserligen har köttarfotbollen i slutet bytts ut mot lite finare och vi spelade riktigt bra mot Malmö, Helsingborg och Elfsborg och gjorde en helt okej första halvlek hemma mot Levski. Alla riktigt bra lag.
Men samtidigt har vi spelat riktigt uselt i en hel del matcher också, vissa hävdar dock att Miller skulle prestera mycket bättre med AIK om han fick en försäsong på sig, men jag tvekar. Visst skulle konditionen bli bättre, men som sagt gillar jag inte Millers fotbollsmentalitet.
Vad som kommer hända nu är att Alex Miller kommer avgå med omedelbar verkan, och trots att han har möjlighet så tänker han inte utkräva lön för 2011 vilket är mycket fint av skotten.
Det positiva är att detta öppnar dörrar för både Martin Mutumba och Bojan Djordjic för en eventuell hemkomst. Miller kastade ut dem så fort han kom, och det var ganska solklart att ingen av dem tänkte återvända så länge Miller fortfarande styrde AIK. Även om Martin Mutumba i den här sjukt sköna intervjun med Expressen hävdade att han ville hem och att "Hans kärlek för AIK är större än hans ego" kanske hade gjort en hemkomst möjlig för Martin trots att Miller var kvar.
Men Bojan som var fullkomligt rosenrasande på Miller hade aldrig återvänt.
Att Miller avgår innebär också att Antonio Flávio kanske inte säljs, och kanske, kanske får upp lusten för fotboll igen och visar tendenser till fjolårsformen. Vem vet?

Ersättaren då? Ska jag vara helt ärlig har jag inte en aning, men Stahre, Norling och Baxter känns samtliga fel på något vis. Johan Mjällby skulle också kännas för orutinerad och riskerar lite av sin kultstatus.
Björn Wesström besitter inte kompetens, Thomas Lagerlöf är för orutinerad och samma med Andreas Alm.
Det är dem som det snackats mest om som potentiella ersättare. Men jag vill ha någon lite mer okänd, dock med rutin.
Fast jag kan inte annat än erkänna att det vattnas lite i munnen när jag tänker på hur det vore med att Baxter skulle återvända.

Jag ställer mig helt enkelt utan någon egentlig åsikt i frågan, men tycker att det var ett steg i rätt riktning för AIKs del att Alex Miller avgick, nu är det styrelsens tur.


Matchbetyg efter Åtvid-AIK och lite annat.

Hej, ledsen att jag inte skrivit på ett tag, men bättre sent än aldrig.
Innan jag går in på matchbetygen så tar jag "lite annat-delen" där jag inte har så mycket, men det viktigaste är att alla som inte redan är medlemmar att bli det. Enormt viktigt och det finns en hel del viktiga saker att rösta om nu i den närmsta framtiden.
Läs mer om vad som ska tas upp här.

***

Fortsätt att lägga pengar i Tifohinkarna på hockeymatcher i vinter och sätt in på AT's bankkonto. Det fetaste tifot i svensk hockeyhistoria planeras till AIKs födelsedag då det är hemmaderbyt mot Dif.
Utdrag från AIK Tifos hemsida:
"För att tillåta oss genomföra våra stora planer behöver vi ännu mer pengar än det vi redan får in. Extra generösa donationer är behövligt och vi kommer stå på samtliga hockeymatcher med våra hinkar och skramla. Om du inte kan närvara på matcher så kan du bidra med att föra över pengar till PG-konto 189 65 49 – 1, skriv ”120år” som meddelande så att pengarna går oavkortat till 120 års-fonden."
Läs mer på AIK tifos hemsida.

***

Till matchbetygen då...

Ivan Turina. Betyg: 3 Kommentar: Agerar i vanlig ordning tryggt och sprider lugn i försvaret. Kan knappast göra något på målet, och står för två riktigt fina räddningar.


Helgí Danielsson. Betyg: 2 Kommentar: Inleder positivt men blir mer och mer osynlig desto längre matchen lider. Inga misstag, men Helgí utmärker sig inte heller. Kanske 2,5 då han spelar på en väldigt ovan position och klarar det bra.

Niklas Backman.  Betyg: 3,5 Kommentar: Naturlig ersättare för Walid Atta, har verkligen varit den många hoppades på och levt upp till lovorden. Stabil som vanligt och inga misstag. Går tyvärr ut skadad och direkt efter släpper AIK in mål. Slump?

Robert-Åhman Persson. Betyg: 2 Kommentar: Relativt osynlig, får några ytterst tveksamma frisparkar emot sig. Utmärker sig inte men står heller inte för några tabbar.

Nisse Johansson. Betyg: 2 Kommentar: Missade bussen på grund av toalettbesök, men trots den uppladdningen gör Nisse i vanlig ordning varken bra eller dåligt.


Admir Catovic. Betyg: 3 Kommentar: Äntligen visar Admir sig från sin positiva sida. Fick starta mot Malmö hemma i somras då han gjorde det bra, men missade några bra lägen. Sedan dess har han bara fått några enstaka inhopp men nu får han chansen från start igen och jag tycker att han tar den. Vågar efter en bit in i matchen äntligen utmana! Och gör det bra, tekniken finns verkligen där och med matchning kan han bli bättre än Martin Mutumba.

Daniel Tjernström. Betyg: 2 Kommentar: Nja, dagens insats från kaptenen är sådär. Tar några fina djupledslöpningar, men känns lite osmidig ibland.

Viktor Lundberg. Betyg: 3 Kommentar: Riktigt bra som innermittfältare, vill ha mycket boll och lossar vänsterbössan då det blir farligt direkt. Kan bli riktigt nyttig om han får spela in sig mer i A-laget på sin naturliga position. Hade varit en 4a om han inte spelade bort en del boll.

Antonio Flávio. Betyg: 0 Kommentar: Ja, vad ska man säga? Vad har hänt med Flávio som gått från en av de hetaste i AIK till en av de kallaste. Kladdar med bollen, tappar boll och gör i stort sett inget bra. Den sjukt misslyckade passningen där han inte tycks kunna slå en passning på 1,5 meter med stillaliggande boll blir droppen och Miller byter helt korrekt ut honom efter 30 min. Väldigt bra byte.


Goran Ljubojevic. Betyg: 2,5 Kommentar: Trots målet gör Goran en rätt svag insats. Konstiga djupledslöpningar, men han ska egentligen inte alls ha bollen på djupet då han är sjukt långsam. Det snygga målet höjer betyget.

Mohamed Bangura. Betyg: 2 Kommentar: Nej, inte som vi är vana att se våran stjärna. Ser ointresserad ut och kladdar lite väl mycket på bollen ibland.
Bangura kan så mycket bättre!

Inhoppare:

Daniel Gustavsson (minut 30) Betyg: 4 Kommentar: "DG" är nog den av truppens ungtuppar som fått minst chanser att visa upp sig. Flávios katastrofala spel öppnar upp det för DG och det var ett mycket bra byte. DG gav betydligt mycket mer fart i AIKs anfallsspel och stod för kloka passningar, och jag blev främst imponerad av de precisa crossbollarna. Ytterst nära ett mål.
Fortsätter han och Admir såhär är AIKs kantspel långt ifrån så dåligt som jag trodde.

Christoffer Eriksson (minut 75) Betyg: Inte rättvist att betygsätta med tanke på den korta tiden på plan. Kommentar: Eriksson kommer in som vänsterback efter att Backman utgår skadad. Han gör varken till eller från och det går inte att betygsätta efter så kort tid på plan.

***

För övrigt var dagens (gårdagens) skönaste bild utan tvekan denna:

Jätten Ivan Turina i Sol Invictus rånarluva. Foto: Jojjesplejs.

Lite mer tankar om matchen: Jag tycker att AIK gjorde vad man kunde förvänta sig ungefär, inget att spela för egentligen och det syntes i början av matchen då man såg riktigt svaga ut. Spelade dock upp sig i början av andra halvlek då man dominerade.
Läktarstödet var bra och "Supergnaget allez" är riktigt skön tycker jag!


Daniel DG Gustavsson stod för ett mycket piggt inhopp som förändrade matchbilden.
Foto: Jesper Zerman


Foto: Jojjesplejs

Inför Åtvidaberg-AIK och lite annat.

Hej, ni ser i rubriken vad detta inlägg kommer handla om och jag börjar med de "lite annat".
Först och främst vill jag återigen gratulera hockeykrigarna som är sjukt härliga. Man slog, trots dåligt spel Timrå igår med 1-4 på bortaplan. De förtjänar verkligen sitt stöd nästa måndag. (Inte den imorgon).
Det negativa är dock att suveräna Josh McNevin utgick skadat efter en galet ful ryggtackling. Han kastades in i sargen och resultatet blev två brutna ben i foten. Förjävligt alltså, en av våra bästa spelare.
Och finnen i Timrå som gjorde det ska få uppleva ordentligt hat på Hovet.

***

Minns ni serben Nenad Marinkovic som var på provspel i somras? Det gör i alla fall jag, och AIK valde en viss Goran Ljubojevic före honom. Resultatet? Nenad gör succé i serbiska ligan och jagas nu av flertalet klubbar och värderas till tio miljoner. Nu skriver expressen att AIK jagar honom igen. Och om AIK lyckas värva honom för tio miljoner är det dels mycket mycket konstigt och dels idiotiskt med ekonomin vi har.
Jag tycker att detta får ses som ännu ett snedsteg av ledning/styrelse. Visst man kan inte veta allt, men ser man till vad Goran presterat som till och med var med på ett träningsläger och spelade två träningsmatcher så borde man ha lite bättre koll.
Folk som har betalt och jobbar heltid med att hitta nya spelare borde sett potentialen i Nenad, och sett Gorans brister. Så jag ser det definitivt som ännu ett snedsteg.

***

Lite sent kanske, men hoppas att alla gör som det står här:
Uppmaning Hjälp till att kalla ett extra årsmöte i AIK FF
Hjärtat, själen och kraften i klubben behövs för att rädda föreningen.

Uppmaning: Hjälp till att kalla ett extra årsmöte i AIK FF

Nu har ni som är medlemmar i AIK en möjlighet att hjälpa föreningen i era hjärtan genom att göra er röst hörd, genom att re-vitalisera den demokratiska processen i föreningen. Klubben verkar röra sig i en allt mer accelererande hastighet mot en avgrundsdjup kris, men genom att samarbeta kan vi medlemmar vända på skutan.

Imorgon (7/11) kommer det finnas listor att skriva under för dig som är medlem i AIK FF och som omgående vill kalla till ett extra årsmöte. Årsmötet ska ge styrelsen i FF i uppdrag att ta sitt ägaransvar i bolaget och tillsammans med nomineringskomittén tillsätta en ny styrelse för AIK Fotboll AB.

Representanter för detta budskap kommer att resa till Åtvidaberg och verka på läktare och runt arena samt finnas på Dick Turpin från och med klockan 15.30!

Är du medlem och bor på landsort så uppmanar vi dig att fortsätta skicka uppmaningar till AIK FF:s ordförande Göran Lööv på goranloov@gmail.com att ta sitt ansvar!

Det räcker nu!

***

Och jag kan inte annat än att hålla med, de korrumperade svinen ska bort. Så enkelt är det.
Kettil som brukar skriva artiklar på GF (inte forumet alltså) hävdade igår sent på GF (Forumet den här gången) att vi borde avsätta med respekt och hederligt. Men helt ärligt skiter jag i det. De ska bort, jag skiter i hur men bort ska dem.

***

För övrigt tycker jag att guldstriden känns rätt ointressant, den mellan Malmö och Helsingborg alltså. Media verkar mycket mer avslagna om man jämför med förra årets guldstrid. Men det förstås, då möttes Sveriges två största lag i en helt avgörande match.

***

Och så kommer inför-rapporten till Åtvid. Senaste inför-rapporten (Elfsborg hemma) prickade jag ju rätt i mitt tips, 2-0 till AIK trodde jag med Bangura och Kenny som målskyttar. Jag fick i alla fall rätt på en av målskyttarna.
Dagens match kommer kännas sjukt konstig, det är första matchen på riktigt länge som AIK kan spela utan någon som helst press. Riktigt skönt, och jag måste erkänna att efter de säkrade kontraktet är det som att en 80 kilos ryggsäck man burit på dygnet runt i ett gäng månader äntligen är borta.
Om dagens match tror jag faktiskt att AIK vinner. Visst, Åtvid har något att spela för, att rädda sitt Allsvenska kontrakt. Men ett AIK som sett riktigt bra ut senaste tiden tror jag vinner. 1-2 blir slutresultatet, målskyttar: Bangura (vem annars) x2.

Hinner egentligen inte skriva så mycket, men drar den troliga startelvan och kortare kommentarer än senast.

Ivan Turina

Niklas Backman     N-E Johansson    RÅP     Christoffer Eriksson.

Viktor Lundberg     Tjerna     Helgí     Flávio

Bangura     Goran


Kommentar: Startelvan är alltså från höger och jag tror och hoppas på denna startelva. Trots att Walid Atta är uttagen till truppen spelar han troligtvis inte på grund av knäskadan han ådrog sig. Nisse flyttar då in i mitten, Eriksson tar hans position och Backman flyttar ut till högerbacken samtidigt som RÅP kliver ner som mittback, en position han spelat på tidigare i år och gjort det bra.
Lundberg får fortsatt förtroende på kanten, Tjerna ersätter RÅP i vad som antagligen blir hans sista match och Helgí kvar sen tidigare, samma med Flávio. Hade dock hellre sett Admir Catovic där.
Bangura kommentar överflödig.
Goran, får fortsatt förtroende.


Gör Bangura två idag?
Foto: Jesper Zerman.

Styrelsen, det räcker nu!

Ekonomirapporten från AIK Fotboll AB släpptes ett par timmar innan hockeyderbyt, och att läsa de siffrorna gjorde en rejält deprimerad kan jag lova. Det förstörde en del av uppladdningen inför hockeyn, och all lycka man känt som AIKare de senaste dagarna efter alla segrar i både fotbollen och hockeyn försvann för en stund.
Jag kan inte sätta ord på skiten, AIKs ekonomi just nu är total jävla misär.
Och som om det inte vore nog skyller de ansvariga för sammanställningen av rapporten (Styrelsen) på supportrarna.
Igen!
Sådant blir man så sjukt förbannad på så att jag inte kan hitta ord för att beskriva min ilska. Visst, folk har svikit, men det är knappast vårt fel att NI styrelsen budgeterat för en publiksiffra på 15 000 trots den tidiga seriestarten och Allsvenskans allmänna publiktapp, det är knappast vårt fel att NI dessutom budgeterat för ett SM-guld när NI sålt av halva guldtruppen för kaffepengar för att NI inte sett till att skriva kontrakt med spelarna ifråga vid rätt tidpunkt. Det är knappast heller vårt fel att NI höjt truppens spelarlöner med 10 (!!!!!) miljoner, ja 10 jävla miljoner trots att antalet truppspelare har bantats rejält och att kvalitén på truppen minskat med flygplanslängder. (Visserligen är rätt mycket av dessa 10 millar sign-on) Men att NI sett till att dessa spelare som fått sign-on och lön på mer än 10 miljoner (Mer eftersom att differensen mellan lönerna förra året är 10 miljoner, men då har en hel del nyckelspelare ändå lämnat) är rena skitspelarna (två-tre undantag) kan inte förklaras som annat än sjukt sorgligt.
Att vi går minus med 5,7 miljoner(!) trots 4,2 miljoner i intäkter från Europaspel, spelaförsäljningar på 6 miljoner och en andraplats i publikligan trots hur laget fullständigt har skämt ut sig säsongen igenom finner jag inte ord för. Men det gör tydligen styrelsen som skyller på att publiken svikit. Publiksveket har gett minus 8 miljoner gentemot vad man budgeterade med, men detta är knappast supportrarna som stannats fel, eller publiken som svikits fel. Det är helt och hållet styrelsens fel. Det går för fan inte att budgetera med att man som AIK ska vinna SM-guld nästa år, även om vi behållt hela guldtruppen och värvat Lionel Messi. Det funkar inte i AIK, och kommer aldrig att göra. AIK är en klubb som åker ständig berg och dalbana. Därför kan man aldrig någonsin budgetera med att man ska ha samma publiksiffror som under ett guldår!
Det är en tragikomisk miss av styrelsen, som de sedan i vanlig ordning försöker skylla på eldsjälarna som bokstavligt talat skänker sina liv för AIK, men trots det blir jämnt och ständigt pissade i ansiktena.

Ska vi försöka hitta något som helst ljus i den här skiten kan jag meddela att AIK är nästintill klara med att göra damfotbollen till en egen sektion så att det slipper suga pengar från herrfotbollen. Fiaskobutiken The Terrace ska säljas ungefär vid årskiftet. Och Restaurang Råsunda är en luddig historia som jag knappt förstår själv, men som jag uppfattat det tillhör det inte längre AIK men har ändå under detta år kostat 1-2 miljoner under detta år, en kostnad som jag förstått det ska försvinna helt under nästa år.

Det var en liten positiv del för att ni ska fortsätta orka läsa skiten, men nu ännu mer negativt.
2009 sålde vi årskort för 12,5 miljoner. I år har vi sålt för 15,7 miljoner och ändå lyckas vi gå back med 5,7 miljoner.
Under samma period förra året noterade vi en vinst på 4,3 miljoner, i år har vi visserligen 5,3 miljoner i mindre omsättning mot fjolåret. Alltså kunde vi legat +/-0 md tanke på att vi bantade truppen ganska rejält. Istället backade vi 5,7 miljoner.
Det negativa slutar inte här.
Förutom SMS-lånet på 7 miljoner med 18 % ränta (!!!) som dock sedan omförhandlades till ett lån på 15 miljoner med "bara" 10% ränta som lånades ut av en styrelsemedlems släkting att betala,  jagar dessutom skatteverket oss och vill "påföra AIK ytterliggare skatt på två miljoner för år 2007". AIK har dock överklagat det sistnämnda.

Kort summering:
Styrelsen har misshandlat klubben som folk vigt sina liv för länge nog. Allt de tänker på är egen ekonomisk vinning, och de skiter fullständigt i AIKs bästa. De är korrupta hela bunten och värvar in kompisar, och lånar från släktingar till ocker-ränta. Allt detta måste få ett slut nu, det är dags att avsätta varenda svin i styrelsen, samt vår inkompetenta vd Annela "lånet är marknadsmässigt" Yderberg.
Måttet var rågat för länge sen, och det är hög tid att agera om vi inte vill se vår kära klubb gå under.

STYRELSEN- DET RÄCKER NU!

___

Hoppas alla siffror blev rätt och att jag inte blandade ihop någonting, ser ni några fel kommentera gärna dessa.
Har ni några synpunkter, kommentera gärna dessa också!
http://www.redeye.se/begood/image.php?image=big-annela-yderberg.jpg
AIK Fotbolls VD Annela Yderberg hävdade att lånet på 15 miljoner med en ränta på 18% var "marknadsmässigt".


Per Bystedt tidigare ordförande har misshandlat klubben ekonomiskt för sen egen vinning ett bra tag. AIKare pustade ut när han gick ut med att han slutade som ordförande p.g.a "tidsbrist" och trodde att ohyran skulle försvinna för gott. Men han tog bara ett steg ner till huvudstyrelsen där han sitter än idag.

***

TILLÄGG:
Hinner inte just nu, och texter brukar bara bli sämre om man går in och redigerar i efterhand. Men ville bara få med att efter jag pratat med en kille på GF idag så upplyste han även om att pengar lånats ut från flera av styrelsemedlemmar och dess släktingar bland annat Per Bystedt. Förvånande? Knappast. Som jag förstod det stod Mats Carlssons (Styrelseledamot i AIK fotboll) svärfar för lånet på 7,7 miljoner.


Förnedringen av dif lions del II.

God eftermiddag. Inte skrivit något efter förnedringen av Djurgårn igår, men nu är det verkligen dags.
Anledningen att jag inte skrivit förrens nu är helt enkelt att inläggen inte blir alltför bra när man är i extas.
Jag fick förhinder igår och kunde inte se matchen på plats tyvärr men fick i alla fall tag på en stream.
Jag var lite skeptisk inför matchen och känslorna sa att lillebror skulle vinna på både plan och läktaren, men fan så fel jag hade och ibland är det underbart att ha fel!
Tifona var det inget snack om, AIK dominerade fullständigt. Först såg det tomt ut med lite plast på sidorna, men när blinkbengalerna drog igång vill jag lova att det framkallade rysningar!
Det känns fel att sparka på någon som redan ligger, och är mindre än en själv. Men Dif, vilket tifo, hahaha plast, plast, plast toppat med en härlig särskrivning och ett fånigt supermanmärke med ett D i.
Sångmässigt inledde Dif lite starkare, men när spelet började gå AIKs väg så avtog sången från lillebror rejält. Alltid oavsett..?)
Oscar Ahlström gjorde 0-1, djurgårdsdödaren Johan Andersson utökade till 0-2 och AIK dominerade och hade ryckt upp sig rejält från den trevande inledningen.
Dif reducerade och jag började bli lite smått orolig, de var på gång och hade precis innan fått ett mål bortdömt för spark. (Solklart, apan som sparkade erkände själv att det var spark men kommentatorerna som var gårdare fortsatte tveka).
AIK utökade dock igen genom Stefan Johansson, men Dif kom kort därefter tillbaka och gjorde 2-3. Matchen levde igen, men det ville Djurgårdsmålvakten tillika smyggnagaren Mark Owuya ändra på.
Han stod för en enorm tabbe som Daniel Bång utnyttjade, pucken var i nät exakt innan perioden var slut, och domarna som tycktes vara på vår sida igår ringde för att kontrollera, men godkände sedan målet.
Nu kunde AIK slappna av och man spelade riktigt fin hockey, 2-5 kom som ett brev på posten, Oscar Ahlström tryckte dit den.
Vid det här laget hade aporna både slutat sjunga och gått hem till tonerna av "Ska ni gå hem nu!?".
AIK ligger nu på en sjätteplats i Elitserien (Dock bara en poäng ned till tian) och kommande matcher är livsviktiga för att vi ska nå slutspel.  Därför är det sjukt viktigt att stötta krigarna på plats, de är dem så jävla värda efter att ha varit helt uträknade när säsongen började.
Biljetter hittar ni här.

Lite bilder och filmer från matchen:


Båda bilderna från Jojje

***

Ett inlägg om AIK fotbolls pissiga ekonomi kommer senare, har inte lust att tänka på eller skriva om skiten just nu bara...

Krossa dif lions!

Idag gäller bara en sak. KROSSA dif lions!
Jag tror helt ärligt att AIK har stora chanser till seger idag, trots en på papperet sämre och mer orutinerad trupp. Vi har ingen som helst press på oss, dif däremot är rejält pressade att vinna, framförallt efter den senaste förnedringen.
Bara man tänker tillbaka på förra matchen blir man sjukt taggad. Globen kokade och AIK dominerade både på plan och läktaren.
Biljetter finns fortfarande kvar till AIKs B-sektion, alla intäkter därifrån går till AIK, trots att dif är arrangemangsansvariga så tveka inte på att gå! På ticnet.se hittar du biljetterna.
Blev ett sjukt kort inlägg, men med tanke på hur dålig jag är på hockey blir det nog bäst som jag avrundar här.
Vi ses i Globen ikväll!

***

För övrigt behöver jag tips på vad jag kan skriva om. Nu är fotbollssäsongen snart slut, och jag är för dålig på hockey för att göra några djupare analyser. Alltså, kom med tips via mail (tankaromAIK@live.se) eller i kommentarsfältet. Det kan röra sig om reportage, skriva om en viss spelare, tränare, arenafrågan ja vad som helst. Tips uppskattas sjukt mycket!

***

KROSSA lillebror!
Från senaste derbyt. Båda bilderna från Jesper Zerman.


Kort inlägg...

Hej, har inte särskilt mycket tid just nu så detta får bli ett kort inlägg, mest för att uppdatera...
Känns som att jag missar rätt mycket AIK-evenemang just nu, har visserligen varit på de senaste hemmamatcherna i både fotboll och hockey men jag missade supportermötet igår, på grund av tidsbrist, eventuellt derbyt mot isapa på torsdag då biljetterna tycks vara slut, och samma gäller med Åtvid borta. Fan också...
Jag var dock på förra supportermötet vilket var mycket bra och givande, därifrån kom det en rapport på SI's hemsida och vi som inte var där får hoppas på att det kommer en efter dagens möte också.
Derbyt mot dif på torsdag är dock ingen jättepanik, i värsta fall får jag som sist blåsa en biljetthaj...
Åtvid borta däremot ser det ut att vara riktigt knapert med biljetter, kanske bäst så då jag har en jävla massa att fixa de kommande dagarna... Aja, matchen kommer i alla fall följas på oleary's i gamla stan eller sumpan.
***
DN's krönikör Johan Esk får till det i senaste(?) krönikan. Syftar främst på de två sista raderna; AIK är en punkig klubb, en het och vild och känsloladdad klubb. AIK kan vara en mjuk gnagisklubb också. Men aldrig bara det. Tro aldrig det.
***
Mer DN och Johan Esk. Denna artikel är jävligt skrämmande...
***
Klassiska Gnagarforum är uppe igen efter ett osedvanligt långt uppehåll. Nog för att de brukar ligga nere titt som tätt, men den hår gängen har det rört sig om fyra-fem dagar. Lite trist har det varit, även om jag främst hänger på AIKforum.
***
Om AIK väljer att "stycka Bangura" så kan vi lika gärna stänga ner verksamheten. Behåller vi Bangura en eller en halv säsong till och han fortsätter som i år kan han säljas för 50 miljoner + med rätt förhandlare. Men AIK har varken rätt förhandlare eller tålamod vilket jag tror leder till att han säljs i andelar till finansiärer.
***
AIK handlar på förstaplats på Sportbladets flopplista. Nog för att jag kan köpa förstaplatsen, men att Göteborg hamnar på fjärdeplats som i stort sett hade kvar hela fjolårstruppen medan AIK sålde majoriteten av sin är ganska konstigt.
Och visst fan håller jag med om att Eguren floppade, men han förtjänar ingen tredjeplats då han spelade på fel position hela tiden. Göteborgs Pär Ericsson kom "bara" 9a som var betydligt dyrare än Eguren.
Ändå, vem bryr sig? Alla hatar oss vad fan gör det!? Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. AIK berör, så enkelt är det.
***
För övrigt länkades detta pdf-dokument i denna tråd. Jävligt sköna citat utlovas...
***
Mer från AIKforum, för den som är intresserad av lite AIK historia kan jag varmt rekommendera denna tråd. Väldigt intressant historia med fina och (vissa av dem) relativt okända bilder.
***
Inte så mycket mer att skriva om stunden, blev en sammanfattning av det mesta kändes det som och inlägget blev inte så kort som jag trodde på förhand.
***
Mohamed Bangura kan vara den bästa jag sett i AIKs tröja och det vore idioti att redan rea ut honom. Bild: Jesper Zerman.

Daniel Tjernström, ska trotjänaren få stanna ännu ett år?

Mannen som aldrig tycks bli gammal, legenden Daniel Tjernström med tolv år i klubben valde två dagar innan den avgörande guldmatchen ifjol att krita på för lite drygt ett år till. Sedan dess har det snart gått ett år och kontraktstiden är snart ute. Frågan är då, ska hjälten få ännu ett nytt ettårskontrakt eller har han gjort sitt i klubben?
Jag är kluven i frågan, ekonomin är pissdålig just nu, vi behöver minska så mycket som möjligt på alla lönekostnader och Tjerna sitter på en ganska tung lönepost av vad jag hört att döma. Vi har även ett starkt innermittfält med RÅP och Helgí samt Viktor Lundberg, Kevin Walker och kanske även Niklas Maripuu som knackar på dörren.
Det är nackdelarna jag kan se.
Fördelarna är enligt mig fler, han är en ledare utan dess like och gör aldrig en dålig match. Ett extremt säkert kort som aldrig klagar hur mycket bänk han en får nöta. Lagkapten och "lagpappa" som kan AIK likt sitt hus och han har spelat i AIK i hela elva år vilket det är ett skäl för att han ska få fortsätta. Han är älskad av supportrarna och besvarar kärleken med evigt slit i 90 minuter plus tillägg.
Ja listan kan göras extremt lång på alla fördelar Tjerna besitter.
Jag säger som såhär, om Tjerna kan gå ner i lön samtidigt som AIK gör sig av med minst en högavlönad spelare (Helst Nisse som 2008/09 var tionde bäst betald i Allsvenskan och fortfarande har samma kontrakt). Då finns det absolut plats för Tjerna som perfekt back-up på mitten.
Så kortfattat, vill Daniel Tjernström stanna ska han få det. Det är han mer än värd efter allt han gjort för klubben, från Champions League 99 till degraderingen 04 då han följde med ner och hjälpte till att föra laget upp 05, andraplaceringen 06 och de turbulenta 08 och guldet han sköt till oss 09.


Foto: Magnus Neck


Foto: Jesper Zerman


Foto: Jesper Zerman

Hockeykrigarna krossar Frölunda!

Hela AIK osar vinnarmentalitet just nu. Bortamatchen mot Brynäs i hockeyn vanns med 3-0, hemma mot Linköping med 2-1, fotbollen mot Elfsborg med 2-0 och idag förkrossande 5-2 mot Frölunda.
Det är jävligt skönt när positiva saker händer kring AIK, inte varit särskilt mycket av den varan i år.
Återigen ger jag mig inte in på någon analys av hockeyn, men man kan konstatera att vi ligger 7a i tabellen (slutspelsplats) en placering före dif lions som dock har en mindre spelad.
4083 på plats idag, visserligen bättre än senast men jag hoppas att fler tar sig till hovet i framtiden, fan så värda spelarna är att bli stöttade till max.
Stämningen på hovet var återigen bra och vi i klacken gör ett bra jobb tycker jag.
Nog om hockeyn, lite fotboll nu...

En kompis som är gårdare var på Bp-Malmö idag och berättade att Alex Miller var på plats. Måste inte betyda något, men samtidigt måste det finnas en anledning till att han befinner sig på Grimsta mellan 19-21 en måndagskväll.

Fortfarande inte fått svar av sportchef Jens Andersson på mailet jag skickade, har trots allt bara gått en dryg dag. Jag väntar med spänning...

Jag har som ni kanske sett lagt in lite reklam på bloggen för att tjäna lite småpengar, klicka gärna.

Känns jävligt sjukt att det var ett år sen man firade det så sjukt efterlängtade SM-guldet. Nu jublar man över att ha säkrat Allsvenskt kontrakt. Det svänger snabbt i AIK.

Sjukt osammanhängande och ogivande inlägg så tar och avslutar där, mer imorgon då jag går in på Daniel Tjernströms vara eller icke vara i AIK nästa säsong.


Foto: Magnusneck.se

Fastställt, Åtvidaberg-AIK spelas på Kopparvallen. Lite övrigt.

Efter dagens polismöte togs beslutet att AIKs sista allsvenska match spelas på kopparvallen och inte i Norrköping som det var snack om tidigare.
Ville bar informera om detta. Glöm inte dagens hockeymatch mot Frölunda på Hovet klockan 19.00. Klackplåtar till höstlovspris, 100 kronor styck. Passa på!
Jag är näst intill säker på att jag kan gå...

För övrigt drog jag iväg ett mail till sportchef Jens Andersson med lite frågor, får jag svar på dessa publicerar jag det här.

Alex Miller vill ha in nya spelare till AIK och jag håller helt med honom, tre-fyra spelare behövs enligt mig, något som jag kommer gå in på mer detaljerat när säsongen är över.
Sportbladet avslöjar idag att Mohamed Bangura hade en hemlig deal med AIK om att han skulle få en rejäl löneförhöjning när/om han uppnådde stjärnstatus. Och det är han fan värd, han räddade kvar oss i Allsvenskan, inget snack om saken. Tycker det är läge att krita på ett extra år också...

Väldigt kort inlägg, men det blir minst ett till senare idag.
Så länge kan ni hålla till godo med bilder från gårdagens bränning, samtliga från Jesperzerman.se


RSS 2.0