Underbart skön jävla seger!

Hemma från Råsunda, och fan vilken match vi som var där fick uppleva. Helt sjukt obeskrivligt skönt, äntligen är ett gäng månaders ångest över och dessutom undviker vi en sista avgörande ångestmatch mot Åtvid.
Stämningen på Norra var god, och UN och SI hade riktigt sköna bränningar vilket peppade spelarna till att göra en fantastisk insats.
AIK hade övertaget matchen igenom, Robert-Åhman Persson som jag tycker växt enormt de senaste matcherna gentemot när han kom träffade ribban, och blev i situationen efter fälld vilket borde lett till straff men domaren var som vanligt på motståndarnas sida. Hela tre straffar skulle vi haft, men vi fick inte en enda.
Trots det fortsatte AIK trycka på, vilket till slut resulterade i mål, och vem om inte Mohamed Bangura avgjorde? Riktigt vackert mål, vändningen i straffområdet håller internationell klass.
Viktor Lundberg fick se sitt nummer på tavlan för byten och svarade med att göra 2-0, Bangura assisterade extremt snyggt.
AIK hade kontroll på läget innan Elfsborg fick till ett skott utanför straffområdet men Ivan Turina svarade för en av de sjukaste räddningar jag skådat.
AIK lyckades hålla ut och spel i Allsvenskan 2011 är ett faktum.
Längre summering av säsongen kommer efter sista matchen (Åtvidaberg borta).
Här är lite korta betyg:

Ivan Turina. Betyg: 3. Kommentar: Agerar lugnt och säkert, sätts inte på några större prövningar förutom en makalösa reflexräddningen. Hans maskande är riktigt härligt att se, men hade han spelat i motståndarlaget hade jag hatat honom.


Kenny Pavey. Betyg: 2. Kommentar: Ganska osynlig, men gör vad han ska.

Niklas Backman. Betyg: 3. Kommentar: Som vanligt en stabil insats av Backman, inga misstag.

Walid Atta. Betyg: 3. Kommentar: Agerar stabilt, men utmärker sig inte likt tidigare under säsongen, kanske för att Elfsborg såg svaga ut anfallsmässigt.

Nils-Eric Johansson. Betyg: 2. Kommentar: Likt Kenny ganska osynlig, dock inga misstag.


Viktor Lundberg. Betyg: 3. Kommentar: Halvbra insats från Viktor, blandar och ger slår bort lite väl enkla passningar ibland. Målet höjer betyget.

Helgí Danielsson. Betyg: 4. Kommentar: Besvikelse när han kom, men jag trodde faktiskt på honom och som han lirat senaste tiden. Dammsuger hela mittfältet, och fördelar boll bra. Påminner om Ortiz.

Robert-Åhman Persson. Betyg: 3. Kommentar: Också besvikelse när han kom, han trodde jag dock inte på, svårt att träna upp en så usel förstatouch som han hade men nu tycks han ha tränat upp den och sin teknik. Riktig krigarinställning och vårdat passningsspel.

Antonio Flávio. Betyg: 1. Kommentar: AIKs anfallsspel stannar upp helt så fort han får bollen. Slår bort för mycket passningar och slarvar i hemjobbet.


Goran Ljubojevic. Betyg: 2. Kommentar: Osynlig större delen av matchen, när han väl får bollen gör han varken bra eller dåliga saker.

Mohamed Bangura. Betyg: 4,5. Kommentar: Fantastisk återigen, Allsvenskans bästa värvning någonsin med tanke på pris? Utan honom hade AIK spelat i Superettan 2011. Magisk prestation vid målet, och grym assist till Lundberg. Så fort han får bollen stiger förväntningarna enormt.
Skit i vad han vill ha för lön, signa tio-årskontrakt. Och ja, så jävla bra är han.

____

Kortfattat en riktigt härlig kväll på Råsunda, hockey imorgon där jag hoppas kunna vara på plats.

För övrigt, vi har Sveriges bästa sitt och ståplats när vi vill.

Bilder från bränningen:







Kommentarer
Postat av: johan stenmark

helt grymt!! Sådär första halvlek, men riktigt bra andra, även utöver målen.



Håller med dig, helgi är en fantasisk värvning. Trodde också på honom. Han kom väl från skada.. om jag minns rätt. Likaså goran. Och RÅP var skadad och bänkad. Gött att åtminstonde helgi kom i form i tid.



Ja fy fan. Bangura!! Vilken kille! Nog för att man kanske är lite färgad.. Men i mina ägon är han nog den mest talangulla anfallare vi haft i allsvenskan sedan Zlatan.. Afonso var en grym spelare också.

Men kan man få 40 milj för M rosenberg, M. Berg. var det 35 för R.Elmn? 40 för Bajrami.. m fl som gått för samma CA siffror. Så känns det som att Bangura, i a f snart, borde vara värd något liknande.. Visst är det så att AIK äger honom till 100%!?



Böna och be sponsorerna att gå in med lite pengar till att höja Attas kontrakt. Sälj flavio, och skaffa en vänsterytter.



Kan bli bra detta nästa år.. om vi får ha kvar Bang Bang ett år till. Håll hårt i honom. Förhoppningsvis kan hans polare Bangura hålla kvar honom lite längre. Om det inte kommer ett rent drömbud från en drömklubb.



Känns i a f som att ekonomin är räddad tack vare köpet av honom.



2010-10-31 @ 23:06:10
Postat av: johan stenmark

nu har vi ändå spelat ut de tre topplagen på hemmaplan. Och borde haft tre poäng mer där.

Vi borde haft en poäng mot kalmar. Och vi borde haft minst en poäng i derbyt. Enligt mig i a f. IFK var väl kanske värda segern på Råsunda.



Men med de 5 poängen, som jag tycker vi borde haft.. så hade vi legat delad åtta, med chans på femteplatsen.

Ja jag är faktiskt ganska optimistisk!! Inför framtiden. Och faktiskt till Mller.. :-) ja jag tjatar lite om honom.. Vet att du inte gillar honom.. Men ser man till spelet.. så borde vi haft 5 poäng till.



Hade vi dessutom vunnit matchen hemma mot HBK i våras, där vi dels var klart bättre, och där vi dels skulle haft en solklar straff för hands. Den var solklar.. HBK backen höll bollen under armen ett par sekunder.



Visst man kanske inte kan resonera på det viset.. Året har inte varit vad vi hade hoppats på.. Men min poäng är.. att det trots allt är ganska små marginaler, detta fiasko, till ett ganska bra år, med en mycket dålig vår och en mycket bra höst.. om man ser till vilka som lämnat, allt strul, målvaktstabbar, kontraktsbråk, gripanden, avstängningar, nyförvärv som kommit in från skador och bänkar, osv osv



5 poäng till och häng på en femteplats.. Nu ligger vi där vi ligger.. trots all skit.. Tycker det ändå är starkt av laget och ledningen med tränaren i spetsen att fixa detta.



I o f s är det också väldigt små marginaler, från att det skulle bli ett totalt fiasko. Som du säger, utan Bangura och helgi (och att pertan blev skadad så att Atta fick spela igen), så hade vi kanske inte heller klarat det. Så det ska ledningen ha all heder för.



Det känns som att de kalla vindarna är på väg bort, och solen skiner snart på oss igen!!!



Jag tror vi kan komma väldigt stärkta ur detta, och prestera bra mycket bättre nästa år. Får laget vara intakt och kryddat med ett par yttrar och ett par backar så lär vi kunna vara med där uppe och tampas!



Drömmar om guld!!

2010-10-31 @ 23:19:45
Postat av: TankaromAIK

Vet inte riktigt om Helgí kom från skada, minns dock att hans lag precis åkt ut andra/förstadivisionen i Tyskland.



Håller med, Bangura har redan gjort 6 mål, tänk honom med en bra anfallare bredvid sig och i ett fungerande lag. Just nu har han burit hela AIK på sina axlar under hösten, men med understöd kommer han bli ännu bättre.

Problemet är att AIK är så sjukt dåliga på att förhandla så jag tror man accepterar om det kommer bud på 20-25 miljoner tyvärr :/

Glöm heller inte att Gbg fick 40 miljoner för Wernbloom också.

Ja, AIK äger honom till 100% vilket är helt fantastiskt! :-D

Fast frågan är hur mycket man kan höja Attas kontrakt med, han blev erbjuden 100 000 i månaden, alltså bland de bäst betalda i Allsvenskan men tackade ändå nej tyvärr.

Känns som att två kantspelare skulle behövas och en vänsterback, sälj Nisse också.

Ja, Bangura#2 ska bli sjukt intressant att se, de har spelat tillsammans tidigare och är bästa kompisar. Kan det bli bättre?



För övrigt funderat lite på det du sa om att hålla kvar Miller, jag är mer positiv till det när man sett vad han kan få ut av AIK, Malmö hemma, Helsingborg hemma, dagens match och säkert någon mer gör vi riktigt bra insatser.

Ett som är säkert är iaf att vinterns Silly Season blir galet intressant både på tränar och spelarfronten!

2010-10-31 @ 23:24:33
URL: http://tankaromaik.blogg.se/
Postat av: TankaromAIK

Oj då, såg inte din andra kommentar innan jag svarade på första men håller helt med!

Efter dagens match längtar man verkligen redan till nästa säsong trots att vi har Åtvid borta kvar ;-)

2010-10-31 @ 23:28:07
URL: http://tankaromaik.blogg.se/
Postat av: johan stenmark

ja det känns tyvär att risken att AIK säler honom till första bästa, precis som du säger. Känns som att man kan sälja av hela truppen hellre, och satsa på alla bra ´talanger, så länge man får behålla honom minst ett år.



Kör med 2*bangura, och eriksson och engblom som back up och sälj resterande forwards om så behövs.

Sälj maanoja. har ju 7-8 forwards nu.



Håller med om en ny vänsterback.. och visst kan han säljas för att få pengar till det. Fattade inte varför man sålde pierre bengtsson. Jag yckte han grymt bra varje gång han fick hoppa in. Nu är han danska ligans näst bästa vänsterback. Synd på honom.

Men åter till nisse.. håller med om att han inte är så bra.. om man tittar på olika saker, som teknik, snabbhet och en del andra saker också.. men han måste vara oerhört smart i sitt spel att spela fotboll, för han gör nästan aldrig ett fel (dock ett stort mot helsingborg på kanten), är väldigt följsam och brytningssäker, följer gärna med upp, hysade inlägg, och brukar göra ett och annat mål.

Man kan också flytta in honom som mittback, så slipper man köpa även en ny mittback kanske.



Finns många tankar och sätt att göra det på. Intressant blir det i a f :-)

2010-11-01 @ 10:56:29
Postat av: TankaromAIK

Ja, Mange Eriksson från Väsby ska absolut plockas upp tycker jag 11 av Väsbys 31 mål förra säsongen som var usel för deras del.

Nu spelar Väsby i div.1 och jag är tveksam till vad jag tidigare tyckte, att Tomi Maanoja ska lånas ut till Väsby. Hade varit perfekt i S1 men div.1 blir nog för låg nivå.

Jag gillade inte Pierre särskilt mycket, tyckte han var för mesig. Men Christoffer Eriksson tycker jag har visat tendenser till att kunna bli en god vänsterback i framtiden.

Nisse gör sig bättre i mitten tycker jag, men han gör fortfarande inte skäl för sin lön enligt mig.



Ja, det blir onekligen riktigt intressant :-)

2010-11-01 @ 12:54:29
URL: http://tankaromaik.blogg.se/
Postat av: johan stenmark

ja det är sant.. kan nog få en bättre spelare för nisses lön

2010-11-01 @ 13:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0