Styrelsen, det räcker nu!

Ekonomirapporten från AIK Fotboll AB släpptes ett par timmar innan hockeyderbyt, och att läsa de siffrorna gjorde en rejält deprimerad kan jag lova. Det förstörde en del av uppladdningen inför hockeyn, och all lycka man känt som AIKare de senaste dagarna efter alla segrar i både fotbollen och hockeyn försvann för en stund.
Jag kan inte sätta ord på skiten, AIKs ekonomi just nu är total jävla misär.
Och som om det inte vore nog skyller de ansvariga för sammanställningen av rapporten (Styrelsen) på supportrarna.
Igen!
Sådant blir man så sjukt förbannad på så att jag inte kan hitta ord för att beskriva min ilska. Visst, folk har svikit, men det är knappast vårt fel att NI styrelsen budgeterat för en publiksiffra på 15 000 trots den tidiga seriestarten och Allsvenskans allmänna publiktapp, det är knappast vårt fel att NI dessutom budgeterat för ett SM-guld när NI sålt av halva guldtruppen för kaffepengar för att NI inte sett till att skriva kontrakt med spelarna ifråga vid rätt tidpunkt. Det är knappast heller vårt fel att NI höjt truppens spelarlöner med 10 (!!!!!) miljoner, ja 10 jävla miljoner trots att antalet truppspelare har bantats rejält och att kvalitén på truppen minskat med flygplanslängder. (Visserligen är rätt mycket av dessa 10 millar sign-on) Men att NI sett till att dessa spelare som fått sign-on och lön på mer än 10 miljoner (Mer eftersom att differensen mellan lönerna förra året är 10 miljoner, men då har en hel del nyckelspelare ändå lämnat) är rena skitspelarna (två-tre undantag) kan inte förklaras som annat än sjukt sorgligt.
Att vi går minus med 5,7 miljoner(!) trots 4,2 miljoner i intäkter från Europaspel, spelaförsäljningar på 6 miljoner och en andraplats i publikligan trots hur laget fullständigt har skämt ut sig säsongen igenom finner jag inte ord för. Men det gör tydligen styrelsen som skyller på att publiken svikit. Publiksveket har gett minus 8 miljoner gentemot vad man budgeterade med, men detta är knappast supportrarna som stannats fel, eller publiken som svikits fel. Det är helt och hållet styrelsens fel. Det går för fan inte att budgetera med att man som AIK ska vinna SM-guld nästa år, även om vi behållt hela guldtruppen och värvat Lionel Messi. Det funkar inte i AIK, och kommer aldrig att göra. AIK är en klubb som åker ständig berg och dalbana. Därför kan man aldrig någonsin budgetera med att man ska ha samma publiksiffror som under ett guldår!
Det är en tragikomisk miss av styrelsen, som de sedan i vanlig ordning försöker skylla på eldsjälarna som bokstavligt talat skänker sina liv för AIK, men trots det blir jämnt och ständigt pissade i ansiktena.

Ska vi försöka hitta något som helst ljus i den här skiten kan jag meddela att AIK är nästintill klara med att göra damfotbollen till en egen sektion så att det slipper suga pengar från herrfotbollen. Fiaskobutiken The Terrace ska säljas ungefär vid årskiftet. Och Restaurang Råsunda är en luddig historia som jag knappt förstår själv, men som jag uppfattat det tillhör det inte längre AIK men har ändå under detta år kostat 1-2 miljoner under detta år, en kostnad som jag förstått det ska försvinna helt under nästa år.

Det var en liten positiv del för att ni ska fortsätta orka läsa skiten, men nu ännu mer negativt.
2009 sålde vi årskort för 12,5 miljoner. I år har vi sålt för 15,7 miljoner och ändå lyckas vi gå back med 5,7 miljoner.
Under samma period förra året noterade vi en vinst på 4,3 miljoner, i år har vi visserligen 5,3 miljoner i mindre omsättning mot fjolåret. Alltså kunde vi legat +/-0 md tanke på att vi bantade truppen ganska rejält. Istället backade vi 5,7 miljoner.
Det negativa slutar inte här.
Förutom SMS-lånet på 7 miljoner med 18 % ränta (!!!) som dock sedan omförhandlades till ett lån på 15 miljoner med "bara" 10% ränta som lånades ut av en styrelsemedlems släkting att betala,  jagar dessutom skatteverket oss och vill "påföra AIK ytterliggare skatt på två miljoner för år 2007". AIK har dock överklagat det sistnämnda.

Kort summering:
Styrelsen har misshandlat klubben som folk vigt sina liv för länge nog. Allt de tänker på är egen ekonomisk vinning, och de skiter fullständigt i AIKs bästa. De är korrupta hela bunten och värvar in kompisar, och lånar från släktingar till ocker-ränta. Allt detta måste få ett slut nu, det är dags att avsätta varenda svin i styrelsen, samt vår inkompetenta vd Annela "lånet är marknadsmässigt" Yderberg.
Måttet var rågat för länge sen, och det är hög tid att agera om vi inte vill se vår kära klubb gå under.

STYRELSEN- DET RÄCKER NU!

___

Hoppas alla siffror blev rätt och att jag inte blandade ihop någonting, ser ni några fel kommentera gärna dessa.
Har ni några synpunkter, kommentera gärna dessa också!
http://www.redeye.se/begood/image.php?image=big-annela-yderberg.jpg
AIK Fotbolls VD Annela Yderberg hävdade att lånet på 15 miljoner med en ränta på 18% var "marknadsmässigt".


Per Bystedt tidigare ordförande har misshandlat klubben ekonomiskt för sen egen vinning ett bra tag. AIKare pustade ut när han gick ut med att han slutade som ordförande p.g.a "tidsbrist" och trodde att ohyran skulle försvinna för gott. Men han tog bara ett steg ner till huvudstyrelsen där han sitter än idag.

***

TILLÄGG:
Hinner inte just nu, och texter brukar bara bli sämre om man går in och redigerar i efterhand. Men ville bara få med att efter jag pratat med en kille på GF idag så upplyste han även om att pengar lånats ut från flera av styrelsemedlemmar och dess släktingar bland annat Per Bystedt. Förvånande? Knappast. Som jag förstod det stod Mats Carlssons (Styrelseledamot i AIK fotboll) svärfar för lånet på 7,7 miljoner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0