Miller avgår!

Jag fick idag vid 11-tiden beskedet via sms om att AIKs tränare Alex Miller avgår/säger upp sig.
Orsaken är enligt honom själv att han inte fick tillräckligt stor makt för att han skulle känna sig bekväm som tränare i AIK.
Jag är nöjd med att han avgick, och faktiskt förvånad. Visst, han ska ha cred för att han klarade av sin enda uppgift, att fixa nytt Allsvenskt kontrakt och det gjorde han bra. Men jag är nästan helt övertygad om att det hade varit en dålig långsiktig lösning att ha kvar Alex Miller vid rodret under 2011 då vi ska "börja om" och återigen skaffa en tydligare riktlinje och jag vill i alla fall inte att AIK ska bygga långsiktigt med Millers strategi och taktik.
Visserligen har köttarfotbollen i slutet bytts ut mot lite finare och vi spelade riktigt bra mot Malmö, Helsingborg och Elfsborg och gjorde en helt okej första halvlek hemma mot Levski. Alla riktigt bra lag.
Men samtidigt har vi spelat riktigt uselt i en hel del matcher också, vissa hävdar dock att Miller skulle prestera mycket bättre med AIK om han fick en försäsong på sig, men jag tvekar. Visst skulle konditionen bli bättre, men som sagt gillar jag inte Millers fotbollsmentalitet.
Vad som kommer hända nu är att Alex Miller kommer avgå med omedelbar verkan, och trots att han har möjlighet så tänker han inte utkräva lön för 2011 vilket är mycket fint av skotten.
Det positiva är att detta öppnar dörrar för både Martin Mutumba och Bojan Djordjic för en eventuell hemkomst. Miller kastade ut dem så fort han kom, och det var ganska solklart att ingen av dem tänkte återvända så länge Miller fortfarande styrde AIK. Även om Martin Mutumba i den här sjukt sköna intervjun med Expressen hävdade att han ville hem och att "Hans kärlek för AIK är större än hans ego" kanske hade gjort en hemkomst möjlig för Martin trots att Miller var kvar.
Men Bojan som var fullkomligt rosenrasande på Miller hade aldrig återvänt.
Att Miller avgår innebär också att Antonio Flávio kanske inte säljs, och kanske, kanske får upp lusten för fotboll igen och visar tendenser till fjolårsformen. Vem vet?

Ersättaren då? Ska jag vara helt ärlig har jag inte en aning, men Stahre, Norling och Baxter känns samtliga fel på något vis. Johan Mjällby skulle också kännas för orutinerad och riskerar lite av sin kultstatus.
Björn Wesström besitter inte kompetens, Thomas Lagerlöf är för orutinerad och samma med Andreas Alm.
Det är dem som det snackats mest om som potentiella ersättare. Men jag vill ha någon lite mer okänd, dock med rutin.
Fast jag kan inte annat än erkänna att det vattnas lite i munnen när jag tänker på hur det vore med att Baxter skulle återvända.

Jag ställer mig helt enkelt utan någon egentlig åsikt i frågan, men tycker att det var ett steg i rätt riktning för AIKs del att Alex Miller avgick, nu är det styrelsens tur.


Kommentarer
Postat av: johan stenmark

Fattar inte att du o andra inte fattar hur bra Miller är..



Men visst vill man ha halvfeta otränade spelare som är polare med sportchefen och som är bästa polare med farsan som i sin tur är polare med vdn, som gör att om man kritiserar en spelare eller ställer krav på dom så är man dum i huvudet och passar inte in.. inte undra på att så många svenska talanger aldrig blir något när de tar första bästa proffskontrakt.. det blir väl en chock för spelarna..

Nu kan de inte gå runt och lalla längre.. och nu får de kritik.

Och nu har de någon som kontrollerar allt de stoppar i sig. Och man får böter för det ena och det andra..



det är så jävla lamt i både ledningar och i tränarstaben i sverige så man blir fan mörkrädd.



Inte konstigt att vi inte kommer längre..



och vad är det för jävla ledning som inte låter Tränaren göra sitt jobb utan att lägga sig i?



Ta livet av er alliihop i styrelsen.



In med lite kompetent folk.



Börja om? vad fan ska man sparka tränaren när man ska börja om?? ja det är det de har gjort.. de gjorde det omöjligt för miller att stanna.. förmodligen medvetet.. Vem som helst hade tagit samma beslut..



Börja om? ska man sparka alla spelare också som varit med under den här tiden?



Miller är väl för fan en av väldigt få som kommer undan med hedern i behåll.



Ja vi har spelat ganska illa i en del matcher.. ja vi har spelat ut topplagen i serien..

Det är inte poängen

Han har gjort ett bralag av alla spillror som fannskvar i somras.



Trots att han inte fick använda de spelare han ville.



Flavio bör nog inte vara kvar i klubben.. då det var Obolo som gav honom alla mål. Viist han löpte mer och bättre.. men vi har nog med forwards.



Och vi måste kapa lönekostnader.. Och budgetera för max 9000 åskådare.. vad gör man då? sparkar tränaren.. endast millers godhet gör att klubben slipper betala för två tränare nästa år..



Och så ska det satsas mot guld med en massa dyra spelare.. hur fan då? ja jag vet att externa vill gå in med pengar och värva.. står de för alla löekostnader under kontraktstiden?? knappast. Transfer och sign on möjligtvis. Och vi har nu ca 30 spelare med våra talanger i gruppen.



Satsa på de unga i stället.

Ge dessa startplatser. utveckla dom. Skriv nya kontrakt på minst tre år NU. Äg dom, sälj dom så dyrt det går. In med nya talanger osv osv. Bygg upp klubben

Så trött på okunnigt folk.

Jävla pajasklubb detta har blivit. SÅ jävla trött p ådet.

2010-11-10 @ 19:59:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0