Matchbetyg efter Åtvid-AIK och lite annat.

Hej, ledsen att jag inte skrivit på ett tag, men bättre sent än aldrig.
Innan jag går in på matchbetygen så tar jag "lite annat-delen" där jag inte har så mycket, men det viktigaste är att alla som inte redan är medlemmar att bli det. Enormt viktigt och det finns en hel del viktiga saker att rösta om nu i den närmsta framtiden.
Läs mer om vad som ska tas upp här.

***

Fortsätt att lägga pengar i Tifohinkarna på hockeymatcher i vinter och sätt in på AT's bankkonto. Det fetaste tifot i svensk hockeyhistoria planeras till AIKs födelsedag då det är hemmaderbyt mot Dif.
Utdrag från AIK Tifos hemsida:
"För att tillåta oss genomföra våra stora planer behöver vi ännu mer pengar än det vi redan får in. Extra generösa donationer är behövligt och vi kommer stå på samtliga hockeymatcher med våra hinkar och skramla. Om du inte kan närvara på matcher så kan du bidra med att föra över pengar till PG-konto 189 65 49 – 1, skriv ”120år” som meddelande så att pengarna går oavkortat till 120 års-fonden."
Läs mer på AIK tifos hemsida.

***

Till matchbetygen då...

Ivan Turina. Betyg: 3 Kommentar: Agerar i vanlig ordning tryggt och sprider lugn i försvaret. Kan knappast göra något på målet, och står för två riktigt fina räddningar.


Helgí Danielsson. Betyg: 2 Kommentar: Inleder positivt men blir mer och mer osynlig desto längre matchen lider. Inga misstag, men Helgí utmärker sig inte heller. Kanske 2,5 då han spelar på en väldigt ovan position och klarar det bra.

Niklas Backman.  Betyg: 3,5 Kommentar: Naturlig ersättare för Walid Atta, har verkligen varit den många hoppades på och levt upp till lovorden. Stabil som vanligt och inga misstag. Går tyvärr ut skadad och direkt efter släpper AIK in mål. Slump?

Robert-Åhman Persson. Betyg: 2 Kommentar: Relativt osynlig, får några ytterst tveksamma frisparkar emot sig. Utmärker sig inte men står heller inte för några tabbar.

Nisse Johansson. Betyg: 2 Kommentar: Missade bussen på grund av toalettbesök, men trots den uppladdningen gör Nisse i vanlig ordning varken bra eller dåligt.


Admir Catovic. Betyg: 3 Kommentar: Äntligen visar Admir sig från sin positiva sida. Fick starta mot Malmö hemma i somras då han gjorde det bra, men missade några bra lägen. Sedan dess har han bara fått några enstaka inhopp men nu får han chansen från start igen och jag tycker att han tar den. Vågar efter en bit in i matchen äntligen utmana! Och gör det bra, tekniken finns verkligen där och med matchning kan han bli bättre än Martin Mutumba.

Daniel Tjernström. Betyg: 2 Kommentar: Nja, dagens insats från kaptenen är sådär. Tar några fina djupledslöpningar, men känns lite osmidig ibland.

Viktor Lundberg. Betyg: 3 Kommentar: Riktigt bra som innermittfältare, vill ha mycket boll och lossar vänsterbössan då det blir farligt direkt. Kan bli riktigt nyttig om han får spela in sig mer i A-laget på sin naturliga position. Hade varit en 4a om han inte spelade bort en del boll.

Antonio Flávio. Betyg: 0 Kommentar: Ja, vad ska man säga? Vad har hänt med Flávio som gått från en av de hetaste i AIK till en av de kallaste. Kladdar med bollen, tappar boll och gör i stort sett inget bra. Den sjukt misslyckade passningen där han inte tycks kunna slå en passning på 1,5 meter med stillaliggande boll blir droppen och Miller byter helt korrekt ut honom efter 30 min. Väldigt bra byte.


Goran Ljubojevic. Betyg: 2,5 Kommentar: Trots målet gör Goran en rätt svag insats. Konstiga djupledslöpningar, men han ska egentligen inte alls ha bollen på djupet då han är sjukt långsam. Det snygga målet höjer betyget.

Mohamed Bangura. Betyg: 2 Kommentar: Nej, inte som vi är vana att se våran stjärna. Ser ointresserad ut och kladdar lite väl mycket på bollen ibland.
Bangura kan så mycket bättre!

Inhoppare:

Daniel Gustavsson (minut 30) Betyg: 4 Kommentar: "DG" är nog den av truppens ungtuppar som fått minst chanser att visa upp sig. Flávios katastrofala spel öppnar upp det för DG och det var ett mycket bra byte. DG gav betydligt mycket mer fart i AIKs anfallsspel och stod för kloka passningar, och jag blev främst imponerad av de precisa crossbollarna. Ytterst nära ett mål.
Fortsätter han och Admir såhär är AIKs kantspel långt ifrån så dåligt som jag trodde.

Christoffer Eriksson (minut 75) Betyg: Inte rättvist att betygsätta med tanke på den korta tiden på plan. Kommentar: Eriksson kommer in som vänsterback efter att Backman utgår skadad. Han gör varken till eller från och det går inte att betygsätta efter så kort tid på plan.

***

För övrigt var dagens (gårdagens) skönaste bild utan tvekan denna:

Jätten Ivan Turina i Sol Invictus rånarluva. Foto: Jojjesplejs.

Lite mer tankar om matchen: Jag tycker att AIK gjorde vad man kunde förvänta sig ungefär, inget att spela för egentligen och det syntes i början av matchen då man såg riktigt svaga ut. Spelade dock upp sig i början av andra halvlek då man dominerade.
Läktarstödet var bra och "Supergnaget allez" är riktigt skön tycker jag!


Daniel DG Gustavsson stod för ett mycket piggt inhopp som förändrade matchbilden.
Foto: Jesper Zerman


Foto: Jojjesplejs

Kommentarer
Postat av: johan stenmark

dags för AIK att skriva minst tre nya år med dessa fem spelare. Som vi äger till 100% och som kan bli mycket bra både sportsligt och ekonominskt för AIK i framtiden. Mycket bra att de får speltid.

Fortsätt slussa in talanger. Skriv långa kontrakt. Sälj så dyrt som möjligt när de är färdiga spelare.Daniel Gustavsson

Christoffer Eriksson

Viktor Lundberg

Admir Catovic

Niklas BackmanSälj, om ni måste, ut resten av alla äldre spelare till externa.Alla förutom Bangura.

Dessa fem och Bangura, och även flera av alla talanger som finns, borde kunna ge AIK i ljus framtid på alla plan.Låt dessa fem få mycket speltid, och ingå i alla trupper nästa år.Ska det värvas in.. så köp marinkovic om det är möjligt.. Kanske Albornoz Och lantto.Sen har vi en komplett trupp. Som med lite flyt och att de yngre kan ta ett el ett par steg till i utvecklingen, genom hård träning, men framför allt mer speltid.. så kan detta lag gå riktigt långt.Men håll nere lönekostnaderna. Och värva inte en massa nya spelare som kräver stora sign on.Det viktigaste är en vänsterytter och en breddning i backlinjen.

2010-11-09 @ 18:04:18
Postat av: johan stenmark

skickade även detta till AIK. Är väl liknande som tidigare. Men jag har kollat över allt. Och jag tycker så här.Tycker som många andra att vi behöver en kreatör.. men är det inte dags att ge V.lundberg den postionen som kreativ innermittfältare som han faktiskt är, intill helgi.. Vi har även K walker.. Plus RÅP. Tror inte klubben har råd med några större värningar.. än mindre med några stora lönekostnader..

Satsa långsiktigt i stället..Satsa ordentligt på våra unga talanger. Och skriv nytt med dessa nu innan de blir för bra och vill dra i princip gratis. Skriv tre nya år med lundberg, C. eriksson, Magnus eriksson. Backman.ställ upp så här.………….turina

Pavey….pertan….backman…nisseGustavsson..lundberg..Helgi..catovic……….Bangura…Goran……Värva in Nicklas Carlsson och frempong från gefle på free transfer. Frempong teknisk ytter som är 21. Utvecklingsbar. Och vår gamle mittback sitter på utgående kontrakt, och har gjort det bra i göteborg i år.Bänk

N Bergh

C eriksson

N. Carlsson

RÅP

Tjernström

Frempong

T. Banguraoch extraspelare

Engblom

Özkan

Maripuu

Lorentzon

M erikssonNär vi får skador el avstänngningar el spelare ur form. 23 spelare. Räcker mer än väl. Och vi har inte råd med en större trupp.O så åkan vi sälja el låna utMaanoja (möjligtvis låna ut, men vi har haft löneposter för 4 målvakter i år. Men kan även säljas. Trots allt en stor talang. )Saleh (sälja)dulee (sälja el bryta kontraktet)CH (inget nytt kontrakt)K walker (skriva nytt och låna ut)Flavio (sälj)MFF van guld med väldigt många spelare 19-21 år a startelvan.

Jag tror inte det är så enkelt att vi gör det bara vi satsar på de unga.Men vi måste låta våra talanger få chansen på riktigt nu.Vi har några äldre rutinerade, stabila spelare i centrallinjen. Och så spär vi på med unga talanger.I mina ögon har vi redan en både bra och bred trupp, som är alldeles för stor.Och vi har inte råd med några större värvningar.

Samtidigt som vi behöver få in pengar och kapa löner.

Ovan nämda namn som jag vill sälja, tror jag vi kan få 5 milj för totalt i a f. Plus deras löner som säkerligen kostar 3-4 milj med bonusar och sociala avgifter under ett år.Vi vet alla att vi måste gå igenom ett ekonomiskt stålbad..Är det då rätt att satsa med stora värvningar mot ett nytt guld?Nej i mina ögon.Klubben ska satsa långsiktigt. Genom att nu i tid signa upp talangerna med nya långa kontrakt. Lika viktigt att de får spela. Och då från start.

De utvecklas och ökar i värde.Och behåll tränaren.Låt det lag och den tränare vi har, som gjort det bra under de 8-10 avslutande matcherna, chansen. Värva möjligtvis in någon spelare nästa sommar, när vi vet hur det ser ut. När vi vet hur budgeten går. Hur många som kommer på matcherna. Om någon spelare säljs osv..

Vi har det bra ställt på spelarsidan i mina ögon.

Vi behöver en mittback och en vänsterytter.. Men det fungerar nog även utan det, då jag tror att catovic el gustavsson lätt kan spela där. Och går en mittback sönder kan RÅP spela där, el så går nisse in och ericsson tar vänsterplatsen.Börja i rätt ända nu.. Kolla över lönerna. Sälj bort spelarna ovan. Kapa i administrationen. Anställ dock en fystränare. Behöver vi två assisterande tränare?

Kan vi få en ny styrelse som inte jobbar för pengarna?

Jag skulle gärna vara VD gratis.. vår VD tjänar runt miljonen per år.. vilket kanske är normalt.. men det finns nog mycket att göra med löneposterna.Värva inte in en massa stora dyra namn.

Även om externa går in med sign on osv.. Visst skulle det vara fantastiskt med Obolo. Och visstskulle jag vara glad om han kommer.. Men har vi råd lönemessigt?

Visst sälj Goran då och ta in Obolo. Men då får det nog vara bra.Och jag tror faktiskt om ni gör som ovan.. att vi kan klara ekonomin.. utan att sälja ut våra talangfulla spelare. Jag tror att det kan gå även utan en nyemmission. Kanse blir det för tajt.. Men jag är optimist. Och jag vet att det går om man ger sig fan på det. Och bönar och ber sponsorer om lite mer pengar för att klara det kommande året utan att sälja ut klubbenJag tror att alla fattar att vi måste sanera klubben.2010-11-10 @ 08:51:13
Postat av: TankaromAIK

Håller med om det mesta, vi måste satsa ungt och billigt just nu när det krisar och senare kan vi kanske ta in lite mer spektakulära spelare.Jag kommer så snart som möjligt utvärdera hela truppen i bloggen, typ tre spelare i taget och vara kvar eller inte samt lite andra åsikter om varje spelare.Insett att det är lönlöst att maila ledning i AIK, har testat maila Jens Andersson från två olika mailadresser, och även bett fotboll@AIK.se maila vidare det till Jens men ingen av dem har svarat på det.

2010-11-10 @ 20:07:23
URL: http://tankaromaik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0